Публикация

Мъж счупи прозорец и нагруби медиците в Спешното отделение в Шумен

Tой не е бил там за преглед, а придружавал болния си 6-годишен син


Мъж вдигнал скандал в Спешното отделение в Шумен снощи. Той счупил прозореца на гишето, нагрубил медиците и избягал, съобщи заместник-директорът на многопрофилната болница в града д-р Недко Тодоров, цитиран от topnovini.bg.

Инцидентът станал около 20:00 часа, когато в отделението имало много пациенти. Дежурният екип извикал полиция, но мъжът вече си бил тръгнал. Установено е, че той не е бил там за преглед, а придружавал болния си 6-годишен син. Между агресивния мъж и персонала възникнал спор. Той бутнал дежурната медицинска сестра, а след това счупил с юмрук стъкло на гише на регистратурата. Веднага след това взел детето и напуснал здравното заведение. 

Самоличността му е изяснена. Работата по случая продължава.

„Тези инциденти зачестяват през лятото, в горещите месеци, защото пациенти идват вечер, докато още е светло, и то с оплаквания, които не са спешни. Правят това, вместо да ходят при личните си лекари. Става дума за превръщането на Спешното отделение в денонощна поликлиника”, допълни д-р Тодоров.

През сектора за спешна помощ в Шумен през деня минават между 40 и 60 души, а нощем - 30-40 болни. В летните месеци приемната е препълнена с хора. Нощният екип се състои от един лекар, две сестри и една санитарка.





Коментари