Публикация

29-то ДКЦ в София ще има нов управител

Здравното заведение от две седмици работи на автопилот


29-ти диагностично-консултативен център в София от две седмици е без ръководство и работи на автопилот, информира БНТ.

Д-р Ваня Павлова беше назначена само преди месец за негов управител. Тя наследява лечебното заведение с близо 800 хиляди дълг и запорирани сметки. Изненадващо напуска работа и повече не се появява в поликлиниката. Медиците се опасяват, че няма да получат възнагражденията си.

Д-р Павлова е изпратила молба за освобождаване до дирекция „Здравеопазване“ на Столичната община, като мотив посочила тежкото състояние на поликлиниката. Не се отзовала обаче на поканата да се яви пред дирекцията и да обясни напускането си. Служителите на общината не успяват да я открият дори на домашния й адрес. Продължават да я търсят, защото трябва да предаде документация и да остави ключа от кабинета си.

Междувременно днес Столичният общински съвет ще гласува кандидатурата на д-р Росица Спасова за временно изпълняващ длъжността управител на диагностично-консултативния център.

Веднага след встъпването й в длъжност ще започне проверка на състоянието на здравното заведение, което е единствено в района и оказва лекарска помощ на над 12 хиляди души.




Коментари