Публикация

Лекарите в УМБАЛ „Св. Анна“-София АД спасиха мъж, прободен от арматурно желязо

Комбиниран екип, воден от д-р Славчо Тошев от Клиниката по хирургия и д-р Евгении Нешев от Клиниката по ортопедия и травматология, оперира пациента повече от 3 часа.



Мъж на 51 години, пострадал от тежка трудова злополука, беше спасен  в столичната УМБАЛ „Св. Анна“, съобщават от лечебното заведение.

По време на строителни работи на обект в Студентски град, мъжът пада от висока стълба и се нанизва на арматурно желязо (F16 мм), което минава косо през цялото му тяло, засягайки коремната му кухина и тазовата област. Колегите му на обекта изрязват с флекс долния край на желязото  и пострадалият е докаран в шоково състояние от екип на Спешна помощ в Спешното отделение  на болницата.

След като са му направени изследвания, той  е насочен за незабавна операция. Комбиниран екип, воден от д-р Славчо Тошев от Клиниката по хирургия и д-р Евгении Нешев от Клиниката по ортопедия и травматология, оперира пациента повече от 3 часа. Оказва се , че е  засегнато тънкото черво и има счупвания на тазови кости.

След успешната оперативна намеса мъжът е стабилизиран в реанимация на УМБАЛ „Св. Анна“ и впоследствие изписан за долекуване в домашна обстановка. Предстои му допълнителен преглед за евентуално оперативно лечение на счупванията на тазовите кости.


Коментари