Публикация

Лечението на целулита вече е възможно

Как да се избавим от неприятните грапавини по кожата, тажките и уморени крака в края на работния ден особено в горещите дни.


Един от най-неприятните естетични проблеми е целулитът, който засяга всяка втора жена, а в последните години и немалко мъже. 

Защо целулитът вече се разглежда като заболяване?

Допреди няколко години разглеждахме целулита като неестетичен козметичен дефект. Днес обаче се класифицира като заболяване на съединителната тъкан, което се характеризира с обособяването на места с мастни подкожни натрупвания, изглеждащи като малки бучки, неравности или трапчинки. Това води до забавяне на кръвната и лимфната циркулация, крайниците стават оточни и тежки. Набръчканата и подобна на кората на портокал кожа е само върха на айсберга. Влошеното състояние на кожата е външно проявление на по-сериозни промени, които настъпват в намиращата се под нея съединителна тъкан, в резултат от нарушено кръвообращение и уголемяване на мастните клетки при задържане на мазнини и токсини в тях. Освен това води до циркулаторни нарушения и проблеми на сърдечносъдовата система. 

Какви са причините за появата на целулит?

Много са причините и техният списък постоянно се увеличава. Най-често срещаните са:

• Хормонален дисбаланс

При жените целулит може да се появи по време на пубертета, при бременност, при употреба на хормонални лекарства и в менопаузата. Причината е в дисбаланса на хормоните, който води до задържането на течности и мазнини, а оттам и до неестетичното им натрупване.

• Начин на хранене

Прекомерната консумация на продукти, съдържащи консерванти, оцветители и ароматизатори, води до появата на целулит. Полуготовите храни също трябва да се избягват, тъй като и те са причина за натрупване на токсини и неестетичната „портокалова кожа“. Освен това днес все по-малко се приемат храни, богати на желирани - желирана пилешка супа, пача, желирани деликатеси и др., храни стимулиращи синтеза на колаген като телешки език и черен дроб, целина, мазните риби, сьомга, орехи, овесени ядки. От плодовете ананас, портокал, киви и лимон също задействат по-интензивната изработка на колаген. Това се дължи на факта, че съдържат много витамин С, а той участва активно в образуването на млада съединителна тъкан.

• Двигателна активност

Обездвижването е голям проблем в съвременното ни „моторизирано“ общество. Добрата двигателна активност спомага за подобряване на кръвната и лимфна циркулация. Имам предвид не само спортните занимания, а дори и ходенето пеша. 

• Генетични фактори

Гените също са отговорни за появата на целулитните натрупвания. Ако майката е страдала, то вероятността и дъщерята да е засегната от целулит е много по-голяма.

Разбира се, някои сериозни заболявания също водят до появата на целилут, както и редица идиопатични фактори. Причините наистина са много и непрекъснато се откриват нови и нови.

Има ли лечение? Толкова много средства се рекламират...

Лечението на целулита вече е възможно. Прилагат се както различни неинвазивни техники, така и медикаментозно лечение. Истинска революция са новите таблети на D Lab нутрикозметика"хапчето за красота" - 

Програмата за борба с целулита е разработена в 3 стъпки.

1-ва стъпка - Activateur d'Endurance - Отключваща стъпка
Действия :
- сримулира метаболизма и отслабването
- стимулира физическата издържливост
- намалява умората
- реминерализира тялото
Активни съставки:
- L-карнитин
- Коензим Q 10
- Aминокиселини и витамини
- Капсацин от черен пипер
- зелен чай
- ядки от кола 

2-ра стъпка - Complexe Circulation Active - Стимулиране на циркулацията
Действия :
- укрепва стените на кръвоносните съдове
- разрежда кръвта
- намалява отоците по краката
- подобрява кръвообръщението
Активни съставки:
- червено грозде
- екстракт от сладка детелина
- гуарана
- капсацин от черен пипер
- коприва, див кестен, ортосифон, Vit C

3-та стъпка - Détox Drainant - Дранажна, детоксикираща
Действия :
- поддържа алкално-киселинното равновесие
- стимулира изхвърлянето на излишната вода
- стимулира функцията на бъбреците
- нормализира кръвното налягане
Активни съставки:
- екстракт от резене, глухарче
- ортосифон, тинтява
- цикория
- мечо грозде
- куркума

Програмата дава много добри и трайни във времето резултати, благодарения на синхронизираното действие на 3-те стъпки. Подходяща е за жени от всички възрасти, без странични и неблагоприятни въздействия.

  

Коментари