Публикация

Състоянието на Димитър Цонев продължава да бъде тежко

Развил е тежки белодробни усложнения. Много от органите и системите му се поддържат изкуствено




Осми ден състоянието на журналиста Димитър Цонев продължава да бъде доста тежко.

Това каза началникът на Военномедицинската академия генерал-майор проф. Николай Петров пред БНТ.

Проблемите в състоянието му са свързани с централната нервната система и локалната увреда от хеморагичния инсулт, както и в посока белите дробове.

Димитър Цонев е развил много тежки белодробни усложнения. Много от органите и системите му се поддържат изкуствено – дишане, сърдечносъдова система, метаболизъм, водно- електролитен баланс. Още сме в етап борба за живот. Ако постигнем успех, тогава ще започнем борба за качество на живот, допълни проф. Петров.

Той увери още, че във ВМА се прилагат най-модерни методи за лечение на подобен вид инсулти, като болницата има уникален, по думите му специалист - д-р Лилов, който преди години спаси родилкa с мозъчна аневризма във Варна.

Припомняме, че известният телевизионен водещ получи тежък инсулт на 13 август, на връщане от семейна почивка в Евксиноград. По пътя той шофирал, но в един момент се оплакал от силно главоболие и болки във врата. 

След прибирането си у дома Димитър Цонев се почувствал още по-зле и веднага бил приет в реанимацията на Военната болница.  


Коментари