Публикация

No sEXIT – не загърбвайте любовното ложе твърде рано

Комбинация от естествени съставки помага да се справите с умората в най-неподходящия момент и да се развихрите в леглото


„При всеки сексуален акт мъжът изгаря 2 000 калории - 100 по време на секс и 1 900 на другия ден, докато се хвали”.

Анекдоти като този обикновено са вдъхновени от истории, на които могат да съперничат само рибарските разкази. За представителите на силния пол е въпрос на чест да поддържат реноме на издръжливи любовници, но за съжаление реалността често се разминава с желанията. Затова понякога след секс те са напълно изтощени.

Сексуална умора се наблюдава и при двата пола, но при мъжете тя е по-честа и по-силно изразена, за което обаче си има научно обяснение. Според някои изследвания по време на еякулация мъжете отделят коктейл от химичните вещества в мозъка, като норадреналин, серотонин, окситоцин, вазопресин, азотен оксид, както и хормонът пролактин. Всички те влияят отпускащо на мъжкия организъм и предизвикват сънливост.

Смята се също така, че физическите натоварвания по време на секс и след оргазъм намаляват нивото на гликоген, който има пряко отношение към храненето на мускулите. Тъй като мъжете имат повече мускулна маса, те се чувстват по-уморени от жените. Често дори се случва да заспят веднага след секс. За по-опитните е известно, че идеята не е добра и може да предизвика истинска буря в спалнята и край на намеренията за релаксиращ сън. Който може, отделя допълнително внимание на половинката, а най-добре е любовният акт да се повтори. 

NO SEXIT – НЕ ЗАГЪРБВАЙТЕ ЛЮБОВНОТО ЛОЖЕ ТВЪРДЕ РАНОЗа целта обаче трябва да се преодолее сексуалната умора. По-младите често посягат към енергийните напитки като средство за повишаване на тонуса.  Те обаче съдържат чужди за организма съставки (кофеин, таурин, инозитол и др.), заради които са възможни безсъние, сърцебиене, раздразнителност, гадене, повръщане.

По-добре е да се взима продукт с естествени за организма съставки като Амбинор Енерджи (Ambinor Energy). При него не се наблюдават страничните ефекти на енергийните напитки, защото тонизиращият ефект се получава по натурален път. Формулата на продукта включва важните аминокиселини аргинин и аспартат, както и магнезий, витамин В6 и биотин (D-биотин).

Аргининът помага за натрупване на енергийни запаси в клетките, които при нужда се освобождават. Аспартатът пък има свойствата да неутрализира токсините от организма, които са една от причините за умора. 

Магнезият подпомага действието на аргинин и аспартат, но също така има свойството да отпуска мускулите. Магнезият играе ключова роля и за повишаване нивото на серотонина, който е отговорен за доброто настроение и отпускането на нервната система.

Витамин В6 помага за усвояването на магнезия от организма, а също така участва в синтеза на серотонин и на допамин, които влияят положително върху жизнения тонус и настроението.

D-биотин участва в липидния и протеиновия метаболизъм и превръща храната в глюкоза, която тялото използва за енергия.

Комбинацията на Амбинор Енерджи помага да се справите с умората в най-неподходящия момент и да се развихрите в леглото. И най-важното –  мирът с половинката да бъде запазен!

Преди няколко месеца британците гласуваха за излизане от Европейския съюз и хората го нарекоха Brexit. Дали решението е било правилно, времето ще покаже. За любовните закачки обаче всяка минута е ценна и отлагане няма. Затова зевзеците призовават: No sEXIT!

Акушерство и гинекология Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Логопедия Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика Магнезий Магнезий умора витамин В6 секс аргинин аспартат Амбинор Енерджи Ambinor Energy сексуална умора неясна умора D-биотин

Коментари