Публикация

Отслабнали, но сити


Възможно ли е да се свалят 2-3 кг., неусетно „лепнати” на най-нежеланите места по тялото през последния, изпълнен с празнични поводи месец? Напълно постижимо - със силно намалени порции, активно движение и, разбира се, по-стриктен подбор на храната.

Какво да предпочетете в магазина:

Сьомга: Проучванията показват, че мастните киселини Омега-3, които се съдържат в тази риба, засилват способността на организма да изгаря мазнините – особено ако консумацията е придружена с физически упражнения.
 
Яйца: Те вече са реабилитирани и включени в списъка на  здравословните храни. Установено е, че след закуска с яйца, хората се чувстват сити по-дълго време, отколкото ако сутрин приемат въглехидрати.

Фъстъци: Изглежда нелогично, тъй като те са с високо съдържание на мазнини и калории, но има експериментални доказателства, че една шепа фъстъци на ден ограничава трупането на килограми.

Това се дължи на здравословните мазнини в тях, които изгарят по-бързо от нездравословните в други храни, като кашкавала и чипса. Не прибавяйте фъстъците към такива висококалорични храни, а ги яжте вместо тях.

Ябълки: По-малко вероятно е да си сипете втора порция, ако изяждате по една ябълка преди всяко хранене. В ябълките има много фибри и малко калории. Така засищането става с по-малко храна.
 
Зрял боб: Той е пълен с флавоноиди. 14-годишно проучване е установило, че жените, които поемат много флавоноиди, топят натрупаните мазнини в коремната област.

Коментари