Публикация

Медицинският персонал на университетската болница в Русе, премина обучение за работа с биометричния пръстов идентификатор

УМБАЛ-Русе вече е закупила всички необходими устройства, които са монтирани в отделенията


Медицинският персонал на университетската болница в Русе, премина обучение за работа с биометричния пръстов идентификатор. Обучението проведоха служители на болницата, които в началото на месеца участваха в семинар, организиран от НЗОК, по повод предстоящото въвеждане на системата в реална експлоатация. На всички бе презентиран начина на работа на пръстовия идентификатор, като се обърна особено внимание на изключенията при различни обстоятелства.

УМБАЛ-Русе вече е закупила всички необходими устройства, които са монтирани в отделенията. От началото на тестовия период до момента първоначална регистрация е извършена на 230 пациенти и са отразени над 300 събития, свързани с медицинските дейности.

Припомняме, че УМБАЛ-Русе е едно от 20-те лечеби заведения, в които се провежда пилотното проучване. Поради този факт в русенската университетска болница реалното внедряване на системата за уникален идентификационен номер /УИН/ ще стартира на 22 септември във всички отделения на лечебното заведение. До тогава в отделенията на университетската болница ще работят успоредно и двете системи за регистрация на пациенти и събития, свързани с медицински дейности.

Официално пръстовият идентификатор в лечебните заведения в цялата страна ще заработи от 1 октомври 2016г. 

Коментари