Публикация

Бургазлийка отказа цветя за рождения си ден, дари парите на Отделението по неонатология

Бургазлийка отказа цветя за рождения си ден, дари парите на Отделението по неонатология

Бургазлийката Красимира Автанска изненада гостите си с неочаквано предложение – вместо да купуват цветя за рождения й ден, да отделят същата сума за благотворителна кауза.


Бургазлийката Красимира Автанска изненада гостите си с неочаквано предложение – вместо да купуват цветя за рождения й ден, да отделят същата сума за благотворителна кауза. Събраните средства рожденичката дари на Отделението по неонатология на Бургаската болница. „Букетите не траят дълго, а така ще вложим сумата в нещо полезно. Благодаря на моите гости, които приеха с радост идеята“, разказа Красимира Автанска.

Тържеството й било скромно, с малко гости, а събраната сума – 476 лв., което приятно изненадало рожденичката. Дарението вече е връчено на началника на отделението д-р Стилияна Томова. „Все по-често се случва да имаме спонтанни дарители – семейства, благодарни родители“, каза д-р Томова, която сподели, че наскоро и друга двойка дарила сума, събрана на личния им празник.

Красимира Автанска има сватбена агенция и призна, че идеята й не е нова, тъй като все по-често се случва клиентите й да отказват цветя и подаръци, в името на благотворителна цел. За своя мисия е приела помощта към Отделението по неонатология, защото синът й, който вече е на 26 години, се родил преждевременно, с ниско тегло и с опасност за живота. „Спасиха го грижите на професионалистите тук, които макар и преди толкова години, когато възможностите на медицината бяха ограничени, дадоха всичко от себе си“, каза Красимира.

Отделението по неонатология  се грижи за всички деца, родени в болницата – както здрави, така и недоносени бебета. Бургаската болница държи първенство по брой новородени в областта, тук често постъпват и деца с усложнения, родени в други лечебни заведения.

Коментари