Публикация

УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив - с устойчиви финанси

Общата печалба на здравното заведение за периода от август до декември 2009 г. е в размер на 1 млн. 881 хил. лев


За пети пореден месец пловдивската Университетска болница „Св. Георги” формира положителен финансов резултат.

Общата печалба на дружеството за периода от август до декември 2009 г. е в размер на 1 млн. 881 хил. лева, съобщи изпълнителният директор доц. Божидар Хаджиев по време на срещата си с областния управител Иван Тотев.

Двамата обсъдиха  финансовото състояние на най-голямата държавна болница в региона, изпълнението на антикризисната й програма и предстоящите законодателни промени в областта на здравеопазването и социалната сфера, съобщи здравното заведение.

„Университетската болница в Пловдив отдавна не е излизала на печалба, изчистваме постепенно и просрочените задължения, натрупани от старото ръководство. Освен финансова стабилизация, подобряваме и медицинските показатели на дружеството – застъпени са всички медицински специалности и се работи по 294 клинични пътеки”, поясни доц. Хаджиев.

Средномесечният положителен резултат на болницата е към 350 хил. лева, като за август той е бил почти двойно.

Две от перата – за изписване на медикаменти и консумативи, които водеха до натрупване на нови и нови задължения към доставчици от старото ръководство, са оптимизирани напълно, подчерта изпълнителният директор. Според него разходите за закупуването им със собствени средства са редуцирани между 50 и 60%, без това да се отрази на качеството на лечението и здравните грижи.

Коментари