Публикация

В понеделник МУ-Плевен открива новата учебна година

Председателят на парламента ще приветства академичната общност и новоприетите студенти


В понеделник от 10 ч. Медицинският университет в Плевен ще открие официално новата си учебна година. Общо 435 първокурсници ще прекрачат прага на плевенския университет и ще бъдат посрещнати тържествено в зала „Магнум“ на Втора клинична база. На празника новоприетите студенти и цялата академична общност на МУ-Плевен ще бъдат приветствани от Председателя на 43-то Народно събрание Цецка Цачева. Тя ще бъде удостоена от Ректора на висшето училище проф. Славчо Томов с плакет за изключителен принос за разкриването на Факултета по фармация към МУ-Плевен. След тържеството Цачева лично ще посети и разгледа новопостроения фармацевтичен факултет.

Новоприетите медици и магистър-фармацевти по държавна поръчка са общо 136, в това число са записани и 16 чуждестранни граждани с българско самосъзнание от Молдова, Украйна, Сърбия и Македония. Общият брой студенти, приети за обучение след средно образование във всичките 8 бакалавърски специалности на факултетите „Здравни грижи”, „Обществено здраве” и Медицинския колеж, е 202.

За поредна година, поради засиления интерес към специалностите на МУ-Плевен, бе обявен и реализиран прием на студенти срещу заплащане. Записани в платен курс на обучение са общо 20 първокурсници, от които 10 в специалност „Медицина“ и 10 в бакалавърските специалности.

 

Коментари