Публикация

Уникалният център по криотерапия започна работа

Светилото в медицината италианецът д-р Франко Луняни обучи екипа на верига болници "Медлайн"-"Централ Хоспитал" в Пловдив


От 1 септември във верига болници „Медлайн“-Централ Хоспитал“ работи новият Център по криохирургия. Лечебното звено е уникално за България и е напълно оборудвано с необходимата медицинска апаратура за интервенции на пациенти с урологични и гинекологични заболявания.

Тук се прилага най-щадящият мини инвазивен метод - студова деструкция, при който водата в клетките се замразява,без да се налага да бъдат отстранявани самите тъкани. Изключителното в този подход е, че болният не губи кръв и се възстановява много бързо след интервенцията и се връща към ежедневните си задължения. Криохирургията е подходяща за пациенти, страдащи от други придружаващи заболявания, които не биха издържали дори лапароскопска или ендоскопска интервенция.

Иновативната терапия бе въведена във веригата болници с помощта на светилото в криохирургия – д-р Франко Луняни. Най-добрият специалист в света гостува в Пловдив два пъти – през юни и в средата на август. Тогава под негово ръководство бяха оперирани шестима пациенти с доброкачествени и злокачествени урологични и гинекологични заболявания. Всички се чувстват отлично след интервенцията, а първият опериран - 78-годишният пловдивчанин Христо Найденов дойде при второто посещение на италианския медик и му подари изящна икона на Света Богородица в знак на огромната си благодарност. Д-р Луняни пръв в Европа започва да лекува чрез замразяване на тъкани, а в момента е почетен председател на Световната общност по криохирургия, на която три пъти е избиран за президент. Методът е изключително популярен в развитите европейски страни и в САЩ.  Неговото посещение в Пловдив бе организирано със съдействието на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан.

Всички вече прегледани в урологията и одобрени за студова терапия пациенти  вече се оперират в новия център. Пациентите с урологични и гинекологични проблеми , които желаят да бъдат консултирани от специалистите на веригата болници „Медлайн“-„Централ Хоспитал“, могат да си вземат час на тел: 0879/444-772 между 8,30 и 17 ч. Прегледите са безплатни, но цената на лечението е 1200 лв.


" }-->

Коментари