Публикация

Уникален по рода си апарат в Пловдив!

Nd:Yag laser Vitreolysis (Yag лазерна витреолиза) - уникален по рода си YAG лазер за лечение на мътнини в стъкловидното тяло, пръстен на вайс, опацитати.


            Плуващите мътнини са малки полупрозрачни частички, които се движат в стъкловидното тяло. 

        С времето стъкловидното тяло се втечнява и едновременно с това структурите, от които е изградено се кондензират. Те започват да се движат в разводненото стъкловидно тяло и се възприемат като плаващи мътнини. Пациентите ги описват по най-разнообразни начини: плуващи мушички, паяжинки, паячета, черни петънца, нишки, дим и т.н.

            Преди ерата на лазера на пациентите с подвижни мътнини се изписваха витамини за очи, колаген и хиалуронова киселина, но ефектът от лечението е съмнителен. 

      За щастие в днешни дни, сериозните притеснения от страна на пациентите, имат начин за премахване. Процедурата се нарича YAG лазерна витреолиза или YAG-витреолиза.

YAG лазерна витреолиза

           Процедурата трае няколко минути и се извършва в амбулаторни условия на специален апарат (лазер) Тя е безболезнена, така че пациентът може веднага да продължи обичайния си начин на живот. Разкъсването на мътнините се извършва с лазерни “изстрели” върху мътнините в стъкловидното тяло като те се разрушават и разграждат.

" }-->

Коментари