Публикация

С нова апаратура се сдоби Клиниката по Детска онкохематология към УМБАЛ "Св. Георги"

Точно 10 800 лева събраха от дарения, продажба на билети и фланелки по време на "Белият Концерт", а с парите бе закупена центрофуга за ракови клетки към УМБАЛ "Св.Георги" в Пловдив.


Константин Кацаров (Ренегат) и Иван Русев (The Doctors) направиха дарение на уред за ракови клетки за близо 11 хиляди лева „Детска онкохематология“ към клиника по педиатрия към Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Свети Георги“. Парите бяха събрани от "Белият концерт", който се проведе на 1-ви септември в Лятното кино, а над 1000 пловдивчани пяха заедно с групите Ренегат, Tornado RockBand, Dirty Purchase, The Doctors, както и изпълнителките Весела Бонева, Емилия Валенти и голямата Валя Балканска.


Както обещаха от сцената на Летния театър преди 3 седмици, пред Детското отделение инж. Иван Русев, дойде заедно с представител на фирмата доставчик носейки специализираната Цитоспин центрофуга за отделяне и диагностика на ракови клетки. Те бяха посрещнати от доц. Спасова, която не въздържа емоцията си от изпълненото обещание на музикантите. Уредът веднага бе монтиран в една от стаите на 4-етаж на детското отделение и бе представен на екипа от доктори, които се грижат за състоянието на онкоболните деца. 


"Благодарим за добрината на музикантите и за това, че направиха това добро дело за децата. Радвам се, че най-после имаме такава центрофуга, която е много специална и ще ни помогне много", сподели доц. Спасова.


Коментари