Публикация

Дълговете на МБАЛ "Свети Мина" надхвърлиха 3 милиона лева

Дейността на болницата пред спиране, ако не получи финансиране от общината


Над 3 милиона са за старите задълженията на МБАЛ "Св. Мина" в Пловдив . Заплатите на персонала се изплащат частично. Спешно трябва да ни бъдат отпуснати 350 000 лева, които да покрият най-належащите ни разходи. Необходимо е да се изплатят заплатите  на хората, работещи в болницата. Това заяви на заседание на Общинския съвет в Пловдив управителят на здравното заведение д-р Галина Карауланова.  Тя поясни, че ако МБАЛ "Свети Мина" не получи финансиране от градската хазна,  ще трябва да прекрати дейността си.

"Едвам удържам персонала да не напуска. Вече обаче има подадени предизвестия за напускане", заяви още д-р Карауланова. Докато тя говореше пред съветниците, пред сградата на ОбС протестираха недоволни лекари и медицински сестри от МБАЛ "Свети Мина".

"44 изпълнителни дела са заведени към болницата в резултат на управлението на предишните две ръководства. В момента ни взимат пари от пътеките на НЗОК. Благодарение на добрата ни финансова политика направихме така, че съдебните дела не влияят на дейността ни", каза още д-р Карауланова.

Началникът на Кардиологичното отделение в МБАЛ "Свети Мина" д-р Цветан Деведжиев каза, че работи там от 40 години, писал е до здравното министерство и прокуратурата за нарушения, но резултат няма. Предишните ръководства не са давали никакви резултата за приходите и разходите. 

Коментари

Някой има сметка тази болница да не функционира...