Публикация

Има начин активният човек да устои на всекидневния стрес (ВИДЕО)

Здравословният начин на живот е комбинация от умерена физическа активност и правилно хранене. В последно време все повече навлизат хранителни добавки, които имат допълващ ефект.


Гл. ас. д-р Иван Неделчев е програмен консултант на Общообразователни курсове по спорт към Нов Български Университет. Извън академичната дейност се занимава с културизъм и фитнес, като от 12 години е персонален треньор. Специалист по хранене и хранителни добавки.

Обездвижването е един от сериозните проблеми на съвременното общество. Тревожна е тенденцията към застоял начин на живот. Хората не познават важността на двигателната активност. Търсят алтернативни начини да излъжат природата, но това е невъзможно. Устроени сме да се движим, а при застой функциите и системите в тялото не работят оптимално. Проучвания сочат, че липсата на физическа активност увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания, някои видове рак и дори депресия. Любопитен факт е, че човек се нуждае да изминава между 8 и 10 км на ден, за да е здрав и да се чувства добре.

Добре е физическата активност да се допълни с природосъобразен начин на хранене. То включва прием на разнообразни микронутриенти – белтъчини, въглехидрати, мазнини, микроелементи, витамини, минерали, както и достатъчно количество вода. Не става дума за спазване на диети, за гладуване и влизане в крайности. Идеята е постепенно и плавно да се намери правилният калориен баланс. Той е съобразен с ежедневието, възрастта, пола и всички индивидуални характеристики.  

Здравословният начин на живот трябва да бъде начин на съществуване. Това не е еднократен акт за един, два или три месеца. Към него се придържаме, докато сме живи. Здравословният начин на живот е комбинация от умерена физическа активност и правилно хранене. В последно време все повече навлизат хранителни добавки, които имат допълващ ефект.

Работата ми е свързана с академична дейност в областта на спортната наука, но също така се занимавам професионално със спорт. Затова постоянно търся най-добрите природни алтернативи, които да са както здравословни – без странични реакции, така и ефективни -  резултатите да не водят до патологични изменения в моето физиологично състояние.

Именно за това препоръчвам хранителната добавка АмбинорЕнерджи, в която съставките са подбрани много мъдро - L-аргинин, магнезий, витамин В6 и биотин. Всяка от тях подпомага изключително работата на организма, повишава тонуса и издръжливостта, премахва стреса, дава енергия и не на последно място - стимулира либидото. За активния човек Амбинор Енерджи е необходим помощник, който може да улесни максимално изпълнението на ежедневните му задачи.  За спортистите той е добър приятел преди и след тренировка, защото ще повиши техните резултати и ще подпомогне бързото възстановяване.

Коментари