Има начин активният човек да устои на всекидневния стрес (ВИДЕО)
Ambinor Energy (Амбинор Енерджи)
Ambinor Energy (Амбинор Енерджи)
Хранителни добавки
Има начин активният човек да устои на всекидневния стрес (ВИДЕО)

Има начин активният човек да устои на всекидневния стрес (ВИДЕО)

Здравословният начин на живот е комбинация от умерена физическа активност и правилно хранене. В последно време все повече навлизат хранителни добавки, които имат допълващ ефект.

Гл. ас. д-р Иван Неделчев е програмен консултант на Общообразователни курсове по спорт към Нов Български Университет. Извън академичната дейност се занимава с културизъм и фитнес, като от 12 години е персонален треньор. Специалист по хранене и хранителни добавки.

Обездвижването е един от сериозните проблеми на съвременното общество. Тревожна е тенденцията към застоял начин на живот. Хората не познават важността на двигателната активност. Търсят алтернативни начини да излъжат природата, но това е невъзможно. Устроени сме да се движим, а при застой функциите и системите в тялото не работят оптимално. Проучвания сочат, че липсата на физическа активност увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания, някои видове рак и дори депресия. Любопитен факт е, че човек се нуждае да изминава между 8 и 10 км на ден, за да е здрав и да се чувства добре.

Добре е физическата активност да се допълни с природосъобразен начин на хранене. То включва прием на разнообразни микронутриенти – белтъчини, въглехидрати, мазнини, микроелементи, витамини, минерали, както и достатъчно количество вода. Не става дума за спазване на диети, за гладуване и влизане в крайности. Идеята е постепенно и плавно да се намери правилният калориен баланс. Той е съобразен с ежедневието, възрастта, пола и всички индивидуални характеристики.  

Здравословният начин на живот трябва да бъде начин на съществуване. Това не е еднократен акт за един, два или три месеца. Към него се придържаме, докато сме живи. Здравословният начин на живот е комбинация от умерена физическа активност и правилно хранене. В последно време все повече навлизат хранителни добавки, които имат допълващ ефект.

Работата ми е свързана с академична дейност в областта на спортната наука, но също така се занимавам професионално със спорт. Затова постоянно търся най-добрите природни алтернативи, които да са както здравословни – без странични реакции, така и ефективни -  резултатите да не водят до патологични изменения в моето физиологично състояние.

Именно за това препоръчвам хранителната добавка АмбинорЕнерджи, в която съставките са подбрани много мъдро - L-аргинин, магнезий, витамин В6 и биотин. Всяка от тях подпомага изключително работата на организма, повишава тонуса и издръжливостта, премахва стреса, дава енергия и не на последно място - стимулира либидото. За активния човек Амбинор Енерджи е необходим помощник, който може да улесни максимално изпълнението на ежедневните му задачи.  За спортистите той е добър приятел преди и след тренировка, защото ще повиши техните резултати и ще подпомогне бързото възстановяване.

Мнения