Публикация

ПРИЕМИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО - ИЗСЛЕДВАЙ СЕ!

Кампанията е посветена на 19 октомври - Световният ден за борба с рака на гърдата


От 19 септември до 19 октомври 2016 ще се проведе най-новата социална кампания на ДКЦ „Чайка“ Приеми предизвикателството – изследвай се! Кампанията е посветена на 19 октомври - Световният ден за борба с рака на гърдата и е вдъхновена от нашумялата напоследък кампания във Фейсбук. Но като хора призвани да пазим здравето, поставяме фокуса не върху демонстрацията на съпричастност, а върху проактивните действия. Ние призоваваме всички да приемат истинското предизвикателство:




Предизвикателството да си отговорен
Предизвикателството да пребориш страховете си
Предизвикателството да проявиш навременна грижа
Предизвикателството да се изследваш!


В инициативата са ангажирани две от най-важните и натоварени структури на ДКЦ Чайка – Центъра по образна диагностика и Центъра за женско здраве. Специално за кампанията обявяваме безпрецедентни цени на профилактичните изследвания -  от 2 до 3 пъти по-ниски от пазарните стойности в страната, а именно:


• Ехография млечни жлези – 10 лв.
• Мамография – 15 лв.
• Пакетна цена (ехография и мамография) – 20 лв.


Ехографията е показана при пациентки в детеродна възраст и по време на бременност поради липсата на радиационно лъчение. Има важно място най-вече във възрастта до 30-35 години, когато не се препоръчва мамография.
Мамографията е най-широко разпространеният метод за диагностика и скрининг за рак на гърдата. При нея с относително ниска доза рентгеново лъчение се визуализират структурите на млечната жлеза.
В момента ракът на гърдата е най-често срещания при жените по света и в България (25 % от всички злокачествени заболявания) и е на второ място сред причините за смъртност от тях. Ракът на гърдата представлява злокачествен тумор, който води началото си от клетките на самата гърда. В случай че туморът бъде открит рано, то тогава най-вероятно все още няма метастази и болестта може да бъде излекувана напълно. Ето защо мерките за ранно откриване са от решаващо значение за успешното лечение на рака на млечната жлеза.
Всички прегледи по врме на кампанията ще се извършват след предварително записан час на телефоните на регистратурата на ДКЦ „Чайка“:
052/786 900
052/302 321

Коментари

Ганка Добрева
20 сеп 2016 10:50

Поздравления!Успех на кампанията!