Публикация

Капачки осигуриха апаратура и за родилното в Окръжна болница във Варна

Болницата вече разполага с прецизен американски неонатален веноскоп, който помага на специалистите да намират по-лесно вените на малките ръчички на новородените бебета.


И отделението по неонатология в МБАЛ „Св. Анна” получи апаратура от кампанията за събиране и рециклиране на пластмасови капачки „Аз вярвам и помагам”. Болницата вече разполага с прецизен американски неонатален веноскоп, който помага на специалистите да намират по-лесно вените на малките ръчички на новородените бебета.


Само за няколко месеца са събрани близо 8 тона пластмасови капачки. През  ноември бе направено първото дарение – на АГ-болницата в града, която получи мобилна аспирационна система за торакален дренаж.

Увеличават се учрежденията, които се включват в кампанията като до този момент те са над 60 детски градини и ясли, над 40 училища, офиси, общински и държавни институции, заведения, хотели, магазини, оптики, салони за красота, транспортни фирми, куриерски фирми, супермаркети, ароматизиращи компании, туроператорски компании и много други. Капачки са предоставили и хора от цялата страна, както и от чужбина.

Събирането на пластмасови капачки ще продължи и дори ще събираме много повече за много по-кратко време, но желанието ни е да постигнем още по-бързо, още по-големи успехи като закупуваме така важната медицинска апаратура, която да помогне на нашите деца, обещават организаторите.

Коментари