Публикация

Родители изоставиха детето си, болно от левкемия

Повече от месец никой от близките не се е поинтересувал как е 9-годишният Мустафа


Мустафа е на 9-години и се лекува в Детската онкохематология в Пловдив. Повече от месец при детето не е идвал никой от близките му. Вчера призив на служител на лечебното заведение във Facebook потресе потребителите на социaлната мрежа, съобщава Нова телевизия.

 „Скъпи приятели, това е Мустафа и се лекува от злокачествено заболяване. Изоставен от родители и близки, той е принуден да разчита на персонал, други майки и най-вече на себе си относно грижите и нуждите, които има по време на лечението. Нашата молба е да помогнем на Мустафа с дрешки. От Детската онкохематология в Пловдив ще ви благодарим”, казва в статуса си във Facebook Гергана Божилова.

Пред Нова телевизия д-р Ангелина Стоянова потвърди, че малкото дете е само в лечебното заведение повече от месец. То е болно от левкемия.

„Вероятно имат някакви причини, възпрепятствани са. Майката, знам, че има няколко други деца. Бабите вероятно работят и не могат да дойдат. Но това не значи, че лечението е компрометирано. Просто другите деца са с родителите си и той е малко по-тъжен. Но нито персоналът, нито другите майки в отделението не са го оставили без грижи, без наблюдение. Всичко върви нормално”, заяви д-р Стоянова.

По думите ѝ след призива във Facebook много хора са откликнали, а отделението вече е затрупано с дрешки и играчки.

Повече по темата вижте във видеото.


Коментари