Публикация
По-слабите вина също предпазват от рак
Консумацията на една чаша по-слабо алкохолно вино може да бъде достатъчна за намаляване на риска от някои видове рак, съобщи Би Би Си.
Редица проучвания показват, че хората, които пият вино с 10% алкохолно съдържание вместо с 14%, също могат да имат полза, твърдят от Световният фонд за ракови проучвания.
Препоръчителната дневна доза е не повече от 2 чаши за мъжете и 1 за жените.
Учените са изчислили, че една чаша на ден намалява риска от рак на червата със 7%, ако се консумира по-леко вино.
Според експертите най-добрата превенция е ограничаването на употребата на алкохол по принцип, но за големите любители на спиртните напитки е препоръчително да сменят питието си с алтернатива, която съдържа по-малко алкохол, за да има ефект върху риска от злокачествени заболявания.
Коментари