Публикация

Първа АГ болница „Св. София“ с безплатни прегледи за мъже и жени

Преференциални цени за инвитро процедури


От 1 октомври Първа САГБАЛ „Света София“ започва двумесечна кампания, насочена към репродуктивното здраве на българите. Тя ще се проведе под наслов „Въпрос на разговор и преглед“. Инициативата е насочена към студенти, докторанти и други учащи млади хора и се реализира с подкрепата на Столичната община, фондация „Искам бебе“ и сдружение „Зачатие“. 

Целта е да се предостави достъп до безплатни прегледи, да се подобри информираността на младите относно сексуалното здраве и как това се отразява на репродуктивното им бъдеще, а също така и да се поощри раждането на първо дете на около 30-годишна възраст.

Болницата подновява и програмата за лечение и диагностика на двойки с репродуктивни проблеми „40+“. Тя е насочена основно към пациентки на възраст над 40 години, но от нея могат да се възползват и по-млади жени с преждевременно намален яйчников резерв.

В рамките на инициативата жените ще попълват въпросник, ще имат възможност да разговорят със специалист по репродуктивна медицина, ембриолог, андролог. Ще им бъде извършен рутинен гинекологичен преглед, включващ задължително безплатен ултразвук.

Прегледите при мъжете ще се състоят от безплатна спермограма, попълване на въпросник, разговор с лекар. При необходимост ще бъдат включвани и други специалисти – мамолог, психотерапевт и др.

При установяване на здравословен проблем, младежите ще бъдат насочвани за диагностично уточняване и лечение. Двойки с репродуктивни проблеми, които имат желание да имат дете, ще бъдат подпомогнати финансово чрез предоставяне на преференциални и достъпни цени за инвитро процедури. Изискването ще е поне единият от двамата да е учащ.

За безплатните прегледи и консултации не се изисква направление от личния лекар или друг медицински документ. Необходимо е  предварително записване на тел: 0888 65 88 26; 0878 20 52 53, 024470263 всеки работен ден

Прегледите ще се извършват всеки делничен ден от 10:00 до 13:00 часа.


Коментари