Публикация

Нощ на учените в МУ Пловдив 2016г.

На 30 септември 2016 г. в поредната Нощ на учените в Медицински университет - Пловдив фокусът ще бъде върху Медицинската традиция в региона на Пловдив от античността до средновековието.


Очакват се лекции на изследователи медици и археолози, които на български и английски език ще представят интересни щрихи от историята на медицината в Пловдивските земи. Те ще бъдат онагледени с изложба от артефакти, свързани с медицинската практика и доказателства за палеопатологията на древните хора.

Интерактивен куиз с участието на студенти по медицина, дентална медицина и фармация ще привлече отново традиционно най-много зрители. Отборът победител ще спечели участие в археологическа експедиция. За празничното настроение ще допринесат музикалните и танцови изпълнения на студенти и преподаватели.

Всички очакват с нетърпение и международния кулинарен базар, на който с благотворителна цел в подкрепа на археологическите изследвания в Пловдив, ще бъдат представени ястия от различни национални кухни.И тази година Нощта на учените в МУ-Пловдив ще бъде вълнуваща, нестандартна, творческа и вдъхновяваща.

Коментари