НЕПОКАЗВАНО ОТ АРХИВА НА МУЗЕЙНА АПТЕКА „ХИПОКРАТ”
22.09.16
Музей Аптека Хипократ
Музей Аптека Хипократ
Компания
НЕПОКАЗВАНО ОТ АРХИВА НА МУЗЕЙНА АПТЕКА „ХИПОКРАТ”

НЕПОКАЗВАНО ОТ АРХИВА НА МУЗЕЙНА АПТЕКА „ХИПОКРАТ”

Посетителите могат видят и запазени стари медикаменти, производство на известни фармацевтични компании като Байер и Рош

По време на празниците на Стария град 2016 г. в Музей Аптека ”Хипократ” са изложени в няколко витрини непоказвани досега документи, стари снимки и фармацевтични издания, които будят любопитство както със своята автентичност, така и с познавателната си стойност. Изложбата под надслов ”Из аптечния архив” включва стари снимки на емблематични аптеки в Пловдив и региона, на известни аптекари и български студенти-фармацевти, учили фармация и медицина в европейски университети, стари рецепти и ценни фармацевтични издания. Посетителите могат видят и запазени стари медикаменти, производство на известни фармацевтични компании като Байер и Рош.


Тази непоказвана досега част от архива на музейната аптека илюстрира по естествен начин прехода от средновековните лековници и лекарственици до научните фармакопеи и рецептурници, където всяка рецепта е описана в детайли до последния милиграм. А по-възрастните посетители могат да си припомнят как са им приготвяли сиропи и отвари за болно гърло на място, в самите стари аптеки.


Изложбата може да бъде посетена от 19-ти септември до 10-ти октомври 2016 г., откриването й е в 11 ч. на 23-ти септември в МА ”Хипократ”. Тя ще бъде отворена от 9 до 18 ч. от 19 до 25 септември (без 22-ри) и в делничните дни до 10 октомври.

И тази година наш медиен партньор е CredoWeb.bg. 

Мнения

Изглежда интересно