Публикация

Какво е плазмотерапия?

Процедурата плазмотерапия или PRP (Platelet Rich Plasma) е най-естественият метод за клетъчно подмладяване. Тя навлезе сравнително скоро в естетичната дерматология, но за кратко време си извоюва място сред най-желаните и харесвани естетични процедури. Основанията за това не са никак малко.


Какво е плазмотерапия?

Терапията разчита изцяло на способността на организма да се самовъзстановява. Процесът на стареене се дължи на дисбаланса между скоростта на разрушаване и изграждане структурата на колагена. Природата е заключила младостта в нашата собствена кръв, за да има тялото винаги

възобновяем източник на здраве. А редица изследвания доказаха, че въвеждането на тромбоцитна автоплазма, засилва регенеративните способности на кожата. Кожата става по-

хидратирана, еластична и тонизирана. Инжекционната процедура за хармонично ремоделиране на лицето е позната още и като плазмолифтинг или вампирски лифтинг.

 

За какво се използва плазмотерапията?

Около 60% от човешката кръв се състои от плазма. Плазмата съдържа растежни фактори, витамини, ензими, белтъци и хормони, притежаващи мощен подмладяващ ефект. Този методи е познат отдавна в медицината, но нейното приложение постоянно се увеличава. В естетичния сектор повлиява множество проблеми и несъвършенства – от фини линии и бръчки, през белези от акне, розацея и косопад. Освен подмладяващият ефект, допълнително се подобрява и кръвообращението чрез образуване на нови кръвоносни съдове. PRP оказва своя ефект на клетъчно ниво, като с помощта на растежните фактори се постига биостимулация на всички клетки. Терапията има изключителен ефект и при косопад. Тя е силен стимулатор, който активира стволовите клетки, които се намират в космените фоликули.Те „събуждат“ косъма и възстановяват луковицата.

 

За кого е подходяща тази процедура?

По принцип всички възрастови групи са подходящи за PRP, като броят на процедурите е в зависимост от състоянието на кожата.

повече за самата процедура в следващото видео и на нашия сайт.

Коментари