Публикация

Необоримите представи за секса


Трудно е да се изброят невероятно устойчивите теории, твърдения и безпочвени страхове, свързани със сексуалния живот.

Удивителното е, че много от тях са така вкоренени в битовата традиция, че дори дългогодишни и безспорни научни доказателства са безсилни да ги оборят.

Търсенето на доводи "за" и "против" сред експертите обаче продължава.

Прословутата G точка

Преди около 60 години германският гинеколог Ернст Графенберг за първи път лансира предположението, че в женското влагалище е разположена една точка, чиято стимулация предизвиква силен оргазъм. 

Поредица проучвания обаче, сред които последното е на професора по математическа генетика Тим Спектър от лондонския Кингс колидж, твърдят, че става дума за чисто субективен характер на това усещане. Екипът на проф. Спектър е извършил наблюдението си върху 1800 жени.

Причинява ли мастурбацията слепота

... окосмяване на дланите и безплодие. Многобройните медицински опровержения не са в състояние да победят този вкоренен в съзнанието на хората мит. Доказано е, че спермата съдържа много цинк и недостигът на този елемент може да предизвика намаляване на остротата на зрението , но не е възможно мастурбацията да доведе до такива последствия.

Размерът има значение

Проведеното през 2005-та година допитване по интернет е показало, че само 55% от мъжете са доволни от размера на половия си член.  Всъщност средната дължина на мъжкото достойнство в състояние на ерекция е 12,7 - 15,24 см и мнозинството от „недоволните” се вписват в тези размери.

Лоша услуга обаче им прави зрителният ъгъл (погледнат отгоре, пенисът изглежда по-къс) и гледането на порнофилми, в които  мъжките членове имат гигантски размери /а дали те не носят повече болка, отколкото наслада за жената!/.

Мъжете мислят за секс всеки 52 секунди

Споменава се и за 7 и даже за 3 секунди, но по този въпрос и досега няма „консенсус”.

Жените еякулират

Този феномен предизвиква горещи спорове сред сексолозите. При проведено допитване от 35 до 50% от жените казали, че при оргазъм от влагалището им изтича прозрачна течност. За женска еякулация споменават елините и римляните, тя е описана и в индийската "Камасутра".

Жените предпочитат обрязаните мъже

Доводите са, че в леглото обрязаните мъже доставят по-голямо удоволствие на партньорката си и на себе си; обрязаният пенис има по-естетичен и хигиеничен вид. Изследванията показват, че чувствителността на члена на мъжете, които са били обрязани в по-късна възраст, намалява и по-тази причина те могат да контролират по-добре семеотделянето.

След секс жените изпитват емоционална привързаност към партньора

С други думи, докато си лежи до мъжа, съзнанието на жената се настройва романтично и тя се пренася в царството на брака и майчинството. Повечето психолози казват обаче, че жените са по-склонни към депресия след случайни сексуални връзки.

Мъжете изпитват необходимост да разпространяват семето си

По тази причина мъжете са по-склонни към случайни връзки и те не са толкова придирчиви към избора на партньорките си. Това банално схващане бе научно потвърдено от изследване на д-р Ахим Шюцволф от университета Брунел, публикувано в сп. Human nature.

Случайните полови връзки може да предизвикат емоционален стрес

През декември миналата година учени от университета в Минесота опровергаха това твърдение след изследване на 1311 млади хора. Учените били много изненадани от получените данни, но подчертават, че въпреки това в никакъв случай не препоръчват случайните полови контакти.

Всяка еякулация съкращава живота на мъжете

Това мнение е широко разпространено в китайската медицина. Резултатите от изследване през изминалата година показват, че  мъжете които еякулират най-рядко във възрастта между 40 и 49 години боледуват по-рядко от рак на простатата жлеза. Данните от други изследвания обаче показват обратното -  честата мастурбация понижава риска от това заболяване.

По публикация в британския в. “Индипендънт”

Коментари