Публикация

Обичам сърцето си

Обичам сърцето си

Кардиолози и фитнес инструктори - с обща инициатива по повод Световния ден на СърцетоКардиолози и фитнес инструктори- с обща инициатива по повод Световния ден на Сърцето


Девизът „Обичам сърцето си” е запазена марка на единствената болница по кардиохирургия и кардиология в югоизточна България, Сити Клиник Бургас.


По повод Световния ден на сърцето-29 септември, под това мото ще се проведе поредната информационна кампания на здравното заведение, съвместно с Fitholic Center-най-новият и най-модерният фитнес център в гр.Бургас, за насърчаване на хората да се грижат за здравето си чрез редовни профилактични прегледи,здравословно хранене и активен начин на живот.


На 1-ви октомври/събота/ до открития фитнес в Морската градина на Бургас/ до Флората/ от 10.30  до 14 часа консултации ще дадат водещи кардиолози  и фитнес инструктори, обединени от обща мисия- превенция на сърдечно съдовите заболявания.


С „изнесените” кабинети Сити Клиник Бургас продължава да развива концепцията си за профилактика, при която лекарят прави първа стъпка към пациента. В шатри, разположени на открито,  бургазлии и гости на града ще имат възможност да се консултират със специалисти кардиолози и инструктори по здравословно хранене и фитнес, да измерят кръвното си налягане или да се включат в някои от отворените спортни класове.


Грижата за собственото здраве и профилактиката на сърдечносъдовите заболявания е една от важните стратегии, които следват специалистите от специализираната болница, затова голяма част от техните усилия е насочена към превенцията на заболяванията и възпитаването на хората да поемат сами инициатива за своето здраве.


Профилактиката е един от белезите на модерното и развито общество. Когато едно сърдечно заболяване се хване в ранен стадий, прогнозата за пациента е оптимистична. Все повече хора, включително и много млади, биват покосявани от инфаркт, или умират, докато потърсят помощ, много от тях се инвалидизират за цял живот, само защото не разпознават симптомите на инфаркта.  В информационния  ден на участниците  ще бъде раздавана „визитна картичка на инфаркта”- помощно средство как да  се действа при тревожен симптом.


Първа крачка да намалите риска от сърдечно заболяване е да се храните по здравословен за сърцето начин. Като обръщате внимание на това, което консумирате, ще намалите опасността от атеросклероза и нейните последствия- стесняване и блокиране на кръвоносни съдове. Ако процесът на запушване на артериите вече е започнал, може да намалите скоростта, с която той прогресира. С внимателни промени в начина си на живот, можете дори да спрете или да обърнете процеса на стесняване- съветват кардиолози и инструктори по хранене.


Нездравословното хранене, заседналият начин на живот и затлъстяването са сред основните причини за сърдечно-съдовите заболявания. Ако имате такива проблеми, не отлагайте промяната, започнете от днес. Промяната на хранителния  и двигателен режим е труден процес, но освен с търпение, трябва да се прилага и грамотно.


Очакваме ви, ние ще бъдем в Морската, за да ви помогнем!


" }-->

Коментари