Публикация

Безплатни прегледи за нарушения на съня и световъртеж в болница „Токуда“

Необходимо е предварително записване


Пациенти със световъртеж или с оплаквания като спиране на дишането по време на сън, хъркане и други проблеми със съня ще могат да се прегледат безплатно при специалистите по неврология на болница „Токуда“ в София през октовмри. 

Необходимо е предварително записване на тел. 02/403 4911. Не се изискват направления от личния лекар. При наличие на установени проблеми е желателно пациентите да носят със себе си медицинската документация, с която разполагат.

Нарушенията на съня са все по-често явление в съвременния свят с напрегнато ежедневие и постоянен стрес. Едно от най-честите страдания е обструктивната сънна апнея. Освен неприятното хъркане, сънната апнея, която представлява спиране на дишането по време на сън, води до по-сериозни последици за организма като високо кръвно налягане, повишен риск от инсулт, инфаркт, захарен диабет и др. 

Към нарушенията на съня спадат още много класифицирани от съвременната медицина заболявания, повечето от които могат да бъдат лекувани. Профилактиката и ранната диагностика е желателна за избягване на последствията им и за повишаване на качеството на живот.

Пациенти с нарушения на равновесието също ще могат да се прегледат безплатно през следващия месец. Болница „Токуда“ разполага с модерна лаборатория по отоневрология с необходимата апаратура за прецизно изследване на вестибуларните функции и вестибуларна рехабилитация при установяване на проблеми в тази област.



Коментари