Публикация

Българско сдружение лимфом навърши 10 години

На форум беше представена книгата „Всичко, което започва, когато „свършва“ ракът“, сдружението за първи път връчи специална награда



Българско сдружение лимфом (БСЛ) отбеляза месеца на рака на кръвта и своя първи юбилей със специално събитие на 27 септември. По време на форума беше представена книгата „Всичко, което започва, когато „свършва“ ракът“, чийто превод и публикуване са дело на сдружението.

Актьорът Стефан Данаилов разказа за своята борба със заболяването, а проф. Георги Михайлов - национален консултант по клинична хематология, говори за лимфомните заболявания. Представени бяха и други аспекти от активната дейност на организацията през последната година.

В рамките на събитието сдружението за първи път връчи специална награда на Научното дружество по хематология за неговата всеотдайна работа и безрезервна подкрепа към пациентите с лимфомни заболявания.

Част от честването на годишнината бе посветено на отбелязването на месеца на рака в България. Представено беше видео от кампанията „Да направим рака на кръвта видим“.

На събитието присъстваха институционалните и професионални партньори на сдружението, пациенти и техните близки.

сн. 1 -  Пиринка Петрова, председател на Българското сдружение на болните от лимфом

сн.2 - Стефан Данаилов и проф. Георги Михайлов

Коментари