Публикация

След благотворителна кампания даряват термолегло на АГ болницата

След благотворителна кампания даряват термолегло на АГ болницата

Организаторите на благотворителната акция дариха термолегло, закупено със средства от дарителската кампания "За най-уязвимите"


На 1 юни стартира благотворителна кампания, под надслов "За най-уязвимите" в подкрепа на Неонатологичното Отделение към "СБАГАЛ Проф. д-р Димитър Стаматов - Варна" ЕООД. 

Организаторите на благотворителната акция дариха термо-легло, закупено със средства от дарителската кампания.

Неонатологичното отделение на "СБАГАЛ Проф. д-р Димитър Стаматов - Варна" ЕООД е единственото отделение в цяла Североизточна България, осигуряващо 3 ниво на компетентност според стандарта по неонатология. Тук се провежда най-съвременна диагностика и лечение на новородени с екстремно ниско и ниско тегло недоносени деца, включваща качествена първична реанимация на рискови новородени, апаратна вентилация, приложение на сърфактант терапия при деца с дихателна недостатъчност и последваща профилактика. Отглеждането на тези деца продължава с месеци и именно тук е мястото на термолеглото, което се явява, като завършек на тези високоспециализирани грижи. Термолеглото се използва за адаптация на високорискови бебета след изваждането им от кувьоз и техния топлинен комфорт, осигурявайки по-лесен достъп, за извършване на манипулации и завършване на терапията им и емоционален контакт с децата. Елементите му предоставят на новороденото неутрална в температурно отношение околна среда, защитавайки го от охлаждане и претопляне, равномерно разпределение на топлината, така че бебето се чувства комфортно при поставяне, възможност за лесно измерване на температурата и нейната регулация за забавяне на студовия стрес.

Официално термолеглото ще бъде дарено на "СБАГАЛ Проф. д-р Димитър Стаматов - Варна" ЕООД на 05.10.2016г.

Коментари