Публикация

Как да изчистим тялото си от токсините?

Ако усилията се насочат само към един орган или система, без да се обърне внимание на общия детокс, може да се получи затлачване


Токсичността е една от пандемиите на 20 и 21  век. Има много фактори, които допринасят за нейното развитие. В човешкото тяло попадат химикали чрез водата, въздуха, храната, радиацията. Хората поглъщат различни токсини, хранейки се с много захари, рафинирани храни, използвайки успокоителни и стимуланти, които допълнително натоварват организма. За него става все по-трудно да се изчисти. Когато човек е болен тази интоксикация се задълбочава. Чрез кръвта отровите се разнасят и натрупват в различни органи и системи. За правилното функциониране на организма е необходимо извеждането или преобразуването им в безопасни форми.

Детоксикацията е единен и многостранен процес

Пречистването на тялото от токсини и обменни разпадни продукти е важно и трябва да бъде извършено пълноценно. Тялото е цялостна система, такова трябва и да е пречистването му – цялостно. Ако усилията се насочат само към един орган или система, без да се обърне внимание на общия детокс, може да се получи затлачване. Всеки от органите има специфични механизми за неутрализиране и изхвърляне на токсините. За да се стимулират тези процеси, е необходим специален подход. Има билки, които могат да подпомогнат естествените обменни и отделителни процеси в организма.

Детоксифайв е формула от пет натурални съставки със специфични механизми за подпомагане на естествените обменни и  пречистващи процеси в организма. Продуктът допринася за защита на клетките от оксидативен стрес и за нормалната функция на имунната система.

Андрографис или както го наричат „Кралят на горчивото“  ускорява обезвреждането и елиминирането на токсините чрез черния дроб и жлъчката. Няколко са ефектите от билката , които помагат на черния дроб. Андрографисът е мощен антиоксидант, който спира вредата на свободните радикали върху черния дроб.

Правени са редица проучвания, доказващи ефекта му върху черния дроб. Проучване  в Индия с 20 пациенти с инфекциозен хепатит А показва, че след лечение с андрографис симптомите отшумяват. Други проучвания показват, че билката намалява вредата от етилови натравяния, както и от разпространени лекарства като парацетамола.

Билката е и мощен имуностимулатор. Облекчава значително симптомите на грип и настинка. Действа успешно срещу вирусите, подсилвайки собствените защитни сили на организма.

Кралят на горчивото стимулира и работата на жлъчката, полезен е и при редица стомашни оплаквания. Според някои специалисти Индия е останала незасегната от смъртоносния испански грип в началото на миналия век именно благодарение на масовата профилактика с чай от андрографис.

Леспедезата пречиства по уникален механизъм бъбреците и кръвта и извежда разпадните продукти от белтъчната обмяна. Леспедезата подобрява функцията на самите гломерули в бъбреците, които са пряко отговорните  за филтрацията на кръвта. Следователно билката осигурява не само пречистване на самите бъбреци, но и на кръвта, от токсини и обменни разпадни продукти.

Освен това влияе благотворно на самата увредена тъкан на бъбреците. Действа много силно противовъзпалително. Индианците са използвали билката като антидот срещу различни отрови.

Мащерката се използва ефективно при широк спектър белодробни проблеми. Тя притежава отхрачващо, антиспазматично и муколитично действие. Наричат мащерката „растение на бъдещето“, от една страна, заради широкоспектърното ѝ действие, от друга - заради нейната безвредност. Мащерката има много дълга история на употреба в традиционната медицина за редица заболявания. Благоприятният ѝ ефект се дължи на ценни етерични масла. Те биват абсорбирани от лигавицата, където стимулират жлезистите ѝ клетки и власинките на епитела. Така се подобрява елиминирането на секретите, микробните тела, замърсителите от околната среда, дериватите на тютюна и т.н. Билката действа антибактериално и подобрява храносмилането. Изследвания върху животни показват, че мащерката може да действа като болкоупокоително средство. Освен това, заради силната си антиоксидантна активност, защитава мозъка от стареене. Други проучвания сочат, че ароматната билка помага на черния дроб при  преработката на алкохола и други вредни токсини.


Репеят е особено ценен за повечето проблеми с кожата и косата. Действа и вътрешно чрез фитостеролите си, които подобряват мастната обмяна, и чрез жлъчегонни, противовъзпалителни и антиалергични съставки. Активните вещества на репея стимулират отделянето на отпадъците от кръвта и потока на лимфата, което оказва влияние на цялостното снабдяване на органите с кръв и хранителни вещества. Укрепва съединителната тъкан. Елиминира застоялите течности от тялото. Репеят пряко влияе на кожата,  като стимулира регенерацията на клетките в епидермиса. Именно затова той е естествен лек за дерматологични нарушения. Репеят има и антиоксидантни свойства, като елиминира свободните радикали в клетките. Той е отлично средство за пречистване на кръвта. Антибактериалните, антисептичните и противовъзпалителни му свойства позволяват да бъде използван като безопасно естествено средство за разнообразни кожни заболявания, включително екзема и псориазис. Също така е доста популярен като лечение за суха кожа и дерматит. Ефективен е като домашен лек за кожни язви и акне. Репеят може да допринесе за здравия и бистър вид на кожата.

Органичният Селен е изключително важен за организма. Той е мощен антиоксидант и основен клетъчен протектор, предпазващ от токсичния ефект на тежките метали. Оптимизира сърдечносъдовата система и стимулира имунитета.

Недостигът на селен не само намалява имунитета и работоспособността на щитовидната жлеза, но води и до сърдечносъдови, ендокринни, онкологични заболявания. В организма, лишен от този защитен микроелемент, се натрупват тежки метали, като олово, кадмий, живак; повишава се токсичността на тютюневия дим и неблагоприятната градска среда, замърсена с отработени автомобилни газове. Селенът предпазва от увреждане на черния дроб, засегнат от токсини, подобрява състоянието при себорея и други кожни заболявания. 

Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Нефрология Обща медицина Педиатрия Токсикология Фармация Акне Грип Детоксикация Акне Грип Детоксикация детокс пречистване на организма токсини кожни заболявания антиоксиданти настинка бъбреци селен кожа ботаник Детоксифайв андрографис леспедеза мащерка репей органичен селен черен дроб кръв лимфа интоксикация очистване на организма очистване от токсини пречистване на кръвта храносмилателни проблеми пречистване на черния дроб отравяне на организма пречистване на бъбреците имуностимулация

Коментари

DetoxiFive
8 ное 2016 17:11

Здравейте, Милен! Благодарим Ви за вниманието! Абсолютно сме съгласни с Вас. Тялото е съвършена машина и идеално се справя с всякакви проблеми, когато работи в идеална среда. За съжаление, животът, който водим - храната, въздуха, стреса - не действат благоприятно на организма и той трудно се справя с обезвреждането на токсините. Добрата храна, движението, справянето със стреса със сигурност са ключови фактори за нашето здраве.

Според мен човешкия организъм функционира така, че се детоксикира постоянно с всички органи и системи. Така, че едва ли има нужда от приема на нещо допълнително освен повечко вода плюс плодове и зеленчуци. Разбира се в комбинация с движение, ограничаване на пържено, панирано, пикантно, по-малко пушене и повече хубави емоции. Лека вечер!

DetoxiFive
8 ное 2016 16:56

Здравейте! Благодарим Ви за въпроса. Можете да ползвате продукта и да съчетаете времето на приема му с Коледния пост. Това едновременно би допринесло за по-бързото и качествено пречистване на организма. Желаем Ви здраве и усмихната вечер!

г-ца Ния Ивова
8 ное 2016 12:56

Здравейте. Смятам да спазвам Коледния пост тази година. Бих искала да изчистя тялото си от токсините. Според вас в случая подходящ ли е ДетоксиФайв?

Много Ви благодаря за подробния отговор, смятам да го пробвам и непременно ще пиша какъв е резултата. Много се надявам да има ефект и, се радвам че Ви открих!

DetoxiFive
7 ное 2016 09:18

Здравейте Михаела! Благодарим за вниманието и за въпроса. ДетоксиФайв е изцяло натурален продукт, който подпомага отделянето на отпадни вещества от организма. Не съдържа никакви животински продукти, изкуствени оцветители или консерванти. Съставките му са висококачествени екстракти от билките Андрографис, Леспедеза, Мащерка, Репей. Съдържа и органичен Селен. Приемът на продукта често в началото е съпроводен с така наречената лечебна криза. Възможно е тя да се изрази в главоболие, засилена диуреза, кожни неразположения, кашлица и други. При всеки е строго индивидуално. Самата криза продължава няколко дни. След приема (минимум един месец) детоксикационният ефект се отразява не само върху жизнения тонус и по-добрата енергия, но и върху кожата, косата и ноктите. Няма данни за нито една от билките да дразни корема или стомаха. Но, за всеки случай, по-добре да не приемате ДетоксиФайв на гладно. Не е необходимо да спазвате определен хранителен режим. Ще се радваме да споделите своите впечатления след приема му. Желаем Ви здраве и усмихнати дни!

Здравейте, аз съм активен спортист, състезател, тренирам всеки ден по няколко часа доста интензивно. Стремя се да се храня здравословно, но имам проблеми с корема и гастрит. Искам да попитам дали мога да го пия и дали по някакъв начин ще наруши тренировъчния ми ритъм, в смисъл да намали силите ми или да се наложи да не тренирам? Също така ме интересува дали не дразни корема и трябва ли да спазвам някаква диета докато го пия. Аз много често пътувам. Не пия стимулиращи вещества, само витамини.Напоследък много често ми излизът пъпки и искам да си изчистя тялото от токсини и предпочитам да не е с химия. В него няма химия нали?

DetoxiFive
17 окт 2016 10:52

Здравейте, Димитър! Специалистите споделят, че комбинацията на медикамента, който приемате с други, не е препоръчителна. Другият вариант е да го замените с по-съвременни такива, но най-добре е да се посъветвате с Вашия личен лекар. Благодарим Ви за вниманието! Желаем Ви здраве!

Стоянка Пеева
17 окт 2016 10:21

Благодаря за изчерпателния отговор!

Синтром

DetoxiFive
16 окт 2016 20:35

Здравейте, Димитър! Благодарим за интереса и за въпроса. За съжаление, не можем еднозначно да Ви отговорим. По принцип клиничните изследвания при съставките в Детоксифайв сочат, че е добре приемът им да бъде с няколко часа разлика от този на други медикаменти (поне 4 часа разстояние). Приемът на антикоагуланти изисква съобразяване с особена практика и би трябвало да се съобрази дори с хранителния режим. Можете ли да споделите какъв точно вид антикоагулант приемате? Приемът на по-старите видове по принцип трябва да бъде съчетан със специален режим, но по-съвременните могат да се съчетават.

Здравейте! Може ли да си прави детоксикация с този препарат човек, който е постоянно на лекарства за предсърдно мъждене, контрол на кръвното и антикоагулант? Ще има ли в този случай детоксикацията положителен ефект или обратно - ще отслаби действието на лекарствата?