Публикация

Медици от болница „Св. Мина“ в Пловдив готови за ефективни протести

От няколко месеца те не получават заплатите си в пълен размер, болницата е затънала в дългове


Лекарите и медицинският персонал на най-старата общинска болница в Пловдив – „Св. Мина”, заплашват с ефективни стачни действия.

Близо четири месеца медиците не са получавали в пълен размер възнагражденията си. Най-голямото им притеснение е каква ще е съдбата на лечебното заведение, което е натрупало дългове в размер на 2,3 млн. лева, съобщава Нова телевизия.

„Срамно и обидно е, не само че не ни се изплащат заплатите при полагания труд от нас. Аз лично съм обиден на кмета и заместниците му, който по няколко пъти на ден минават пред болницата, но нито един от тях не дойде да поговори с медицинския персонал, не дойде да види положението в лечебното заведение. Нямат ли тези хора някакъв социален ангажимент към болниците въобще? Ние видяхме какво се случи с пулмологична болница, как всичко се обещаваше и в края на краищата същото това ръководство ликвидира болницата“, каза д-р Цветан Деведжиев, началник на Отделението по кардиология в болницата.

„Убедени сме, че ако ние не се борим, няма да имаме никакъв резултат и приблизително около Нова година ще се окажем вън от тази сграда и Пловдив ще бъде лишен от една болница”, категоричен е д-р Деведжиев.

Управителят на болницата Галина Караоланова тази сутрин е извикана спешно в Министерството на здравеопазването, за да се уточни по какъв начин болницата ще получава лекарства.

А от Община Пловдив съобщиха, че ще се борят да спасят болницата, въпреки че засега няма как да се отпуснат пари за нея.

Повече по темата - вижте във видеото.



Коментари