Публикация

Д-р Дариткова: Необходими са диалог и прозрачност в работата на Фонда за лечение на деца

На заседание на здравната комисия ще бъде изслушан министър Москов за функционирането на фонда и за финансовото му обезпечаване


Необходими са прозрачност и диалог с обществото по отношение на работата на Фонда за лечение на деца. Това заяви председателят на парламентарната Комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова. 

За утре, 5 октомври, е насрочен протест на родители срещу ръководството на фонда. От Обществения съвет на институцията се оттеглиха знакови фигури, сред които и доц. Анелия Буева, национален консултант по детска нефрология.

Според д-р Дариткова, която участва във форум, посветен на здравеопазването, обаче по пътя на диалога се постигат по-добри решения, отколкото чрез протести. Тя припомни, че всеки, който има въпроси, може чрез здравната комисия да ги постави на министъра. 

По думите й по този начин ще се постигне едно общо успокоение на обществото и ще се даде възможност фондът да функционира нормално, което е в интерес на тежкоболедуващите деца.

Предвижда се в четвъртък (6 октомври) на заседание на здравната комисия да бъде изслушан министър Петър Москов за функционирането на фонда, за финансовото му обезпечаване, за необходимостта от диалог, за да се възстанови доверието в тази институция, каза още д-р Даниела Дариткова, цитирана от БТА.


Коментари