Публикация

Разширените вени не са само естетически проблем

Разширените вени не са само естетически проблем

Неинвазивното лазерно лечение на разширените вени на краката е една от най-търсените естетични процедури, но е и най-голямо предизвикателство за терапевтите


Разширените капиляри се появяват вследствие на нарушения в микроциркулацията на кръвта. Видимите капиляри могат да бъдат единични и множествени. Когато на едно място се формират множество малки разширени кръвоносни съдове, се образува хемангиом. Разширените капиляри могат да са признак на общо заболяване или просто козметичен дефект. Успешното премахване на вени и капиляри по лицето и тялото зависи от техния размер и времето, по което са се появили. Появата на разширени вени и капиляри на долните крайници е често срещано явление, което предизвиква оплаквания при повече от страдащите от него.

Промените могат да бъдат от чисто психологически дискомфорт от вида им до различни по тежест прояви като тежест, болка при продължително стоене прав и подуване на краката. Смущава най-вече жените, особено при необходимост от носене на пола, при което се показват краката. В голям процент от хората първите прояви по кожата, като разширени капиляри, се проявяват години преди да се усети някакъв физиологически дискомфорт.

Неинвазивното лазерно лечение на грозните разширени вени на краката е една от най-търсените естетични процедури, но е и най-голямо предизвикателство за терапевтите.

Поради различната големина, диаметър, дълбочина и натиск в кръвоносните съдове тяхното лечение изисква широк спектър от дължина на вълната, импулсна широчина, интензитет и голяма практика на лекарите.

На принципа на селективната фототермолиза кръвоносните съдове избирателно се загряват, без да се вреди на околните здрави тъкани. Лазерната технология на ALMA LAZER унищожава големите дълбоки и естетично неприемливи кръвоносни съдове на долни крайници без използване на химикали и игли.

Основни предимства за пациентите:

 

·       Безопасно и ефикасно лечение на вени с различни диаметри и дълбочини;

·       Няма нужда от инжекции.

Броят на процедурите за премахване на кръвоносните съдове зависи от тяхната големина и разположение. При по-малки съдове, които не са мрежовидно разположени, са достатъчни две процедури. Параметрите за всяка конкретна терапия се определят съобразно фототипа, типа лезии, засегнатата площ и тежестта им. Първо се третират по-големите съдове и едва след като са затворени, се пристъпва към лечение на по-малките съдове. Това предотвратява напълването на малките съдове от по-големите, които са интактни. Не може да се обработват васкуларни лезии, които се препокриват с татуировка, или пигментна лезия, която не е обследвана от лекар. По-тъмните кожи отнемат повече време за повлияване, отколкото по-светлите. Три седмици след терапия пациентът трябва да се върне на контрола и ако е необходимо, се прави допълнителна процедура. Пациентът трябва да избягва излагане на слънце след и между процедурите. Терапията е приключила при постигане на задоволителни резултати.

Коментари