Публикация

„Еврохоспитал“ предлага супермодерен метод за лечение на метастази в коремната кухина

„Еврохоспитал“ от тази година с решение на правителството стана една от четирите университетски болници в града


Приемаме го като признание за екипа, за постигнатото в лечебната дейност, но и като сериозно предизвикателство - да обучаваме  младите колеги. По специалностите, които имаме в болницата, имаме сключени договори по всички пътеки, т.е. можем да покажем на студентите, да работим с тях много различни заболявания, да бъдем максимално полезни и в практическата им подготовка. Специално в гастроентерологията - моята специалност, можем да им покажем, бих си позволил да кажа, оптималното. Ние имаме гастроентерология в пълен обхват, по което се отличаваме от доста други болници: предлагаме всички възможности като изследвания, диагностика и лечение. Дори държавните болници в Пловдив все още не могат да развият такъв комплекс. Търсят ни много пациенти с проблеми на жлъчно-чернодробната система заради възможностите за безкръвно вадене на камъни, за поставяне на стендове, за ред специфични изследвания. Нашите студенти добиват опит при решаването на много специфични казуси.

И в хирургията извършваме операции на много високо ниво, които се правят в малко болници в България - лапароскопски операции на черен дроб, на тумори, на стомах, на дебело черво, като тези операции при нас не са единици, а са ежедневие. Изключително модерната ни база позволява студентите, без да са в операционната, да „участват“ в операциите, да следят на живо случващото се от лекционната зала.

Едно от най-новите неща при нас: „Еврохоспитал“ вече предлага  иновативната и много надеждна терапия на перитонеални метастази – комбиниран метод на циторедуктивна хирургия и хипертермална интраперитонеална химиотерапия (HIPEC), въвеждане на химиотерапевтик в коремната кухина при по-висока от обичайната температура - 42-43 градуса.
Особено при по-ранното констатиране на разсейки методиката дава наистина впечатляващи резултати. Работят се основно метастази от рак на дебелото черво, на яйчниците, както и на други органи. В редица случаи това е единственият начин да се повлияе, да се удължи животът на пациента, да се осигури по-добро качество на битието му. Методът вече се използва във всички развити страни в Европа и света, интересът и от страна на пациенти, и от страна колеги от цяла България разбираемо е много голям и се надявам много скоро да започне наистина широкото му приложение, отговорните инстанции в държавата да дадат необходимата санкция за включването му за прилагане по договор с касата.


За контакт с д-р Джурков - МБАЛ „Еврохоспитал“, Пловдив, 032/67 63 67.

Коментари