Публикация

Безплатни прегледи за премахване на диоптри с рефрактивен лазер на 13 октомври – Световният ден на зрението

Безплатни прегледи за премахване на диоптри с рефрактивен лазер на 13 октомври – Световният ден на зрението

На 13 октомври – Световният ден на зрението, специалисти по рефрактивна очна хирургия от Болница „Тракия“ ще извършат безплатни прегледи на пациенти, които имат желание да премахнат диоптрите си чрез лазерна корекция.


Със съвременните рефрактивни лазери Carl Zeiss, с които разполага офталмологичната клиника на Болница „Тракия“ – Център, могат бързо и безболезнено да се премахнат до 12 диоптъра късогледство, както и да се коригират до +6 диоптъра далекогледство и астигматизъм.

Специализираните прегледи ще бъдат извършени от завеждащия офталмологична клиника, д-р Валентин Христозов и д-р Димитрина Желязкова от 8,30 ч. до 13.00 ч. на 13 октомври (четвъртък). Подходящи за корекции са хора с диоптри, които не са се променяли през последната година и са с достатъчна дебелина на роговицата. „Около 95% от хората с рефрактивни проблеми могат да се възползват от процедурата. Пациентите, пожелали да се прегледат, ще научат всичко, което не знаят за възможностите на рефрактивната хирургия“, посочват д-р Христозов и д-р Желязкова. Процедурите са напълно безопасни и имат амбулаторен характер. Корекцията трае около 3-4 минути за всяко око, като самата обработка с лазер е около 20 до 30 секунди. Целта е през това време да се изпари около 15 микрона от роговицата в нейната централна част на всеки диоптър късогледство. Така тя става по-плоска и пречупва по-слабо светлината. По този начин фокусът попада върху ретината, а пациентът вижда ясно без очила или лещи. След интервенцията пациентът е в състояние да си отиде в къщи.

Безплатните прегледи ще се извършат в Болница „Тракия” – Център на бул. „Патриарх Евтимий” № 84 след предварително записване на тел. 0895 582 913

" }-->

Коментари

Иди и си изкарай медицинското за подновяване на книжката!
И аз имам амблиопично око! Та какво? Нали с другото вижда достатъчно добре!

Анонимен
23 сеп 2018 03:31

Добър ден. Трябва да си подменям шофьорската книжка ......."C' категория и съответно да си извадя медицинско свидетелство...макар , че досега нямах проблем,............... но проблема дойде ..............С Амблиопия съм,............ никога не съм носила очила,знам ,че не може да се направи оперативна намеса.......Така ще мога ли да шофирам............ Лек ден