Публикация

Усложнения при хемороиди - как да ги избегнем (ВИДЕО)

Усложнения при хемороиди - как да ги избегнем (ВИДЕО)

Пациентите с хемороиди трябва да поддържат висока хигиена в аналната област и да използват препарати, които подхранват и възстановяват съединителната тъкан, съветва опитният гастроентеролог, завеждащ ендоскопския сектор в Университетска болница Лозенец - д-р Юлия Григорова

 

Осигуряването на добра хигиена в аналната област е изключително важно при пациентите с хемороиди. Целта е да се премахнат бактериите, които засилват възпалението и могат да доведат до усложнения на болестта, обяснява д-р Григорова.

Отлична дезинфекция осигурява специално създадената за това почистваща пяна Procto-Eze, която е на билкова основа. В комбинация с билковата емулсия Прокто-Изи подпомагат възстановителните процеси на съединителната тъкан и ускоряват нейното заздравяване.

Ако се наложи хирургична намеса, е добре същият препарат да се използва като подготовка за операцията, препоръчва специалистът. Прокто-Изи  има големи предимства и за следоперативно използване – подпомага заздравяването на раничката, ускорява преминаването на възпалението, помага по-бързо да се възстановят аналното отверстие и самата лигавица.

Как да избегнем усложненията при хемороиди - ВИЖ ВИДЕОТО

 

Коментари