Публикация

Националната кампания за донорството вече е във „Фейсбук”


Министерството на здравеопазването създаде страница на Националната кампания в подкрепа на донорството в социалната мрежа „Фейсбук”.

Страницата е активна на адрес: http://www.facebook.com/pages/Nacionalna-kampania-v-podkrepa-na-donorstvoto/204799958818?ref=ts.

Потребителите на социалната мрежа ще могат да следят всички новини, свързани с трансплантациите и донорството у нас. Там ще се публикува официална информация от съответните държавни институции, снимки, връзки към публикации в българските медии.

Посетителите ще могат да се запознаят с пътя на пациента до извършване на трансплантация, възможностите и начина, по който човек може да стане донор, съобщава още МЗ.

Основната цел на Националната кампания в подкрепа на донорството е да привлече вниманието на обществото към темата за трансплантациите и да насърчи хората да бъдат донори.

Кампанията e съвместна инициатива на Министерството на здравеопазването, Изпълнителната агенция по трансплантации и организации на пациенти в България – Българския съюз на трансплантираните, Асоциацията на пациентите с бъбречни заболявания и „Хепасист”.

Коментари