Публикация

Новият ансамбъл на България със специална роля в кампанията

Новият ансамбъл на България със специална роля в кампанията

Спортисти и известни личности с децата си ще участват в ревю-спектакъл с очила KWIAT


     Спортисти и известни личности с децата си ще участват в ревю-спектакъл с очила KWIAT в подкрепа на Националната кампания запрофилактика на детското зрение. Събитието ще се състои на 11 октомври от 18:30 часа в Park Center, бул. „Арсеналски“ 2, броени дни преди Световния ден на зрението, който се отбелязва на 13 октомври.

         Фокус на тазгодишната кампания е връзката между спорта и доброто зрение и предстоящото събитие ще премине със специалното участие на новия ансамбъл по художествена гимнастика и част от децата, които тренират спортна гимнастика и представят България на мащабни международни състезания. Популярни личности с децата си ще дефилират с очила, за да демонстрират отговорно отношение към детското зрение. Кампанията подкрепят: Тереза Маринова, Мария Гроздева, Йордан Йовчев, Глория, София Борисова, Деси Банова, Наталия Гуркова, Йордана Димитрова, Алфредо Торес, Георги Енчев и Ивайло Захариев, Стела Йорданова, Ирина Папазова, Ева Кикерезова, Румяна Маринова, Ива Екимова, Силвия Симова, Паолина Петракиева и Капка Амзина и други.

            Националната кампания за профилактика на детското зрение се провежда за четвърта поредна година по инициатива на българската марка очила KWIAT и през 2016 г. се реализира с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Български съюз на оптометристите и в партньорство с над 150 оптики и здравни центрове в България. Кампанията популяризира необходимостта от редовна профилактика на детското зрение и дава възможност на деца и младежи от 6 до 18 г. да преминат безплатен скрининг на очите в оптики и здравни центрове в цялата страна. Инициативата в рамките на кампанията продължава до края на месец октомври.

              Подробна информация за местата, където се извършва безплатен очен скрининг, можете да намерите на www.kwiat.bg

Коментари