Публикация

Американска клиника ще помага на млади футболни таланти

Американска клиника ще помага на млади футболни таланти

„Това е и един от правилните начини за подпомагане на масовия детски спорт и аз вярвам, че е наша отговорност да бъдем до младите спортисти. Защото здравето наистина има значение!“ – сподели д-р Фарел.


На 30 септември, на футболното игрище на МГУ „Иван Рилски“ бе подписан официалният меморандум за сътрудничество между Американска Клиника за Гръбначни Заболявания - American Spinal Clinic в София и детскa футболна школа „РД Спорт“. Официален гост на събитието бе Емил Костадинов – член на изпълнителния комитет на Българския футболен съюз. Меморандумът се подписва с подкрепата на БФС, като част от кампанията #хайдедаритаме, която е посветена на развитието на детския, девическия и юношески футбол в България. 

Меморандумът беше подписан от д-р Майкъл Фаръл – доктор по хиропрактика, съосновател и управляващ партньор в Американска клиника за гръбначни заболявания, г-н Дейвид Кийвни – инвеститор, съосновател и управляващ партньор в Американска клиника за гръбначни заболявания и г-н Румен Джабарски, собственик на РД СПОРТ.

РД Спорт е футболна школа основана преди четири години от Румен Джабарски с мисия за развитие на масовия спорт и подготовка на добри футболисти. Школата има детски отбори (родени 2005, 2006 и 2007г.), които се подготвят и играят в официалните първенства на БФС. Школата предлага най-съвременното и модерно игрище за футбол и мини-футбол и разновидностите му, разполага със съблекални, сауна и фитнес, както и постоянно действащ терапевтичен кабинет. В спортната база регулярно се провеждат и първенства EMA CUP 2011, FOOTBALL Seven, както и турнири на банковата лига. 

Американска клиника за гръбначни заболявания (American Spinal Clinic) е единствена по рода си извън САЩ, както и рехабилитационното оборудване, с което работи е единствено  в Европа. С него се извършват процедури по спинална рехабилитация, съчетаващи най-доброто от западната медицина, физиотерапията и хиропрактиката. Основната мисия на клиниката е да предложи естествени, неинвазивни методи за лечение на заболявания свързани с гръбначния стълб. Тя обединява висококвалифицирани специалисти, внимателно подбрани диагностични инструменти, задълбочени процедури по провеждане на прегледите и иновативни методи за третиране, за да осигури най-изчерпателната и всеобхватна персонализирана програма за третиране, специфична за индивидуалното състояние и симптоми. 

Сътрудничеството между Американска клиника за гръбначни заболявания и детския футболен клуб РД Спорт е началото на серия инициативи насочени към профилактиката на гръбначните заболявания. „Това е и един от правилните начини за подпомагане на масовия детски спорт и аз вярвам, че е наша отговорност да бъдем до младите спортисти. Защото здравето наистина има значение!“ –  сподели д-р Фарел.  До края на 2017г. предстоят кампании за безплатни прегледи в серия училища в София. 

Коментари