Публикация

Американска клиника ще помага на млади футболни таланти

Американска клиника ще помага на млади футболни таланти

На 30 септември, на футболното игрище на МГУ „Иван Рилски“ бе подписан официалният меморандум за сътрудничество между Американска Клиника за Гръбначни Заболявания - American Spinal Clinic в София и детскa футболна школа „РД Спорт“. Официален гост на събитието бе Емил Костадинов – член на изпълнителния комитет на Българския футболен съюз. Меморандумът се подписва с подкрепата на БФС, като част от кампанията #хайдедаритаме, която е посветена на развитието на детския, девическия и юношески футбол в България. 

Меморандумът беше подписан от д-р Майкъл Фаръл – доктор по хиропрактика, съосновател и управляващ партньор в Американска клиника за гръбначни заболявания, г-н Дейвид Кийвни – инвеститор, съосновател и управляващ партньор в Американска клиника за гръбначни заболявания и г-н Румен Джабарски, собственик на РД СПОРТ.

РД Спорт е футболна школа основана преди четири години от Румен Джабарски с мисия за развитие на масовия спорт и подготовка на добри футболисти. Школата има детски отбори (родени 2005, 2006 и 2007г.), които се подготвят и играят в официалните първенства на БФС. Школата предлага най-съвременното и модерно игрище за футбол и мини-футбол и разновидностите му, разполага със съблекални, сауна и фитнес, както и постоянно действащ терапевтичен кабинет. В спортната база регулярно се провеждат и първенства EMA CUP 2011, FOOTBALL Seven, както и турнири на банковата лига. 

Американска клиника за гръбначни заболявания (American Spinal Clinic) е единствена по рода си извън САЩ, както и рехабилитационното оборудване, с което работи е единствено  в Европа. С него се извършват процедури по спинална рехабилитация, съчетаващи най-доброто от западната медицина, физиотерапията и хиропрактиката. Основната мисия на клиниката е да предложи естествени, неинвазивни методи за лечение на заболявания свързани с гръбначния стълб. Тя обединява висококвалифицирани специалисти, внимателно подбрани диагностични инструменти, задълбочени процедури по провеждане на прегледите и иновативни методи за третиране, за да осигури най-изчерпателната и всеобхватна персонализирана програма за третиране, специфична за индивидуалното състояние и симптоми. 

Сътрудничеството между Американска клиника за гръбначни заболявания и детския футболен клуб РД Спорт е началото на серия инициативи насочени към профилактиката на гръбначните заболявания. „Това е и един от правилните начини за подпомагане на масовия детски спорт и аз вярвам, че е наша отговорност да бъдем до младите спортисти. Защото здравето наистина има значение!“ –  сподели д-р Фарел.  До края на 2017г. предстоят кампании за безплатни прегледи в серия училища в София. 

Коментари