Публикация

9 стъпки към десетия голям скок

9 стъпки към десетия голям скок

Небивал интерес предизвиква юбилейният X Софийски симпозиум през октомвриОгромен интерес предизвиква предстоящия на 28 и 29 октомври в София Хотел Балкан (бившия хотел „Шератон“) юбилеен X Софийски симпозиум по репродуктивна медицина и Балканска конференция по вагинална ендоскопияФорумът надгражда най-добрите практики при провеждането на медицински научни форуми от предходните девет издания не само с богатата си научна програма, но и с възможността на място да се проследят и обсъдят най-модерните и дори авангардни медицински техники. Сред достойнствата на форума е, че за първи път в България няколко от най-значимите специализирани здравни заведения в страната, като Медицински комплекс „Д-р Щерев“, Клиника „Малинов“ и общинската  I САГБАЛ „Св. София“, обединяват усилия, за да се проведе в България научна конференция, следваща най-добрите международни практики на сътрудничество.

 Организаторите на събитието се стремят да поднесат максимално много приятни изненади на делегатите. Сред очакваните иновации на форума е  предаването на живо на роботизирана хирургия, следващото стъпало в развитието на оперативната техника, след широкото приложение на ендоскопските или т.нар. безкръвни операции.

Ново в практиката на провеждането на научния симпозиум е планираната сесия за акушерки. До момента специализираната секция предизвиква огромен интерес сред професионалистите по здравни грижи от цялата страна, съобщават от организаторите. Всички присъстващи акушерки ще научат какви са съвременните протоколи за стимулация при асистираните реопродуктивни технологии. Проф. Атанас Щерев ще говори за важната роля на акушерката по време на женската консултация. Сред най-важните теми в тази част е акценти от техниките при воденото на нормалното раждане.

През първият ден форумът ще разгледа последните нововъдения в асистираните репродуктивни технологии и гинекологичната ендоскопска хирургия. Участие в научната програма ще вземат водещи имена в световната репродуктивна медицина като Пиер Вандерзвалмен, Паола Пиомбони, Анил Биричик и Хосе Белвер. Участие ще вземат още имена като Филип Конинкс, Патрик Путеманс, Стефан Гордц.

През вторият ден делегатите ще се занимават с последните достижения в пренаталната и феталната медицина. Модулът по пренатална и фетална медицина, както и в миналогодишното издание на симпозиума, ще бъде с участието на представители на школата на проф. Кипрос Николаидес и Фондацията по фетална медицина (FMF).

Огромен интерес предизвиква участието на Руди Кампо, председател на Европейското дружество по гинекологична ендоскопия, който ще представи последните достижения на хистероскопското оперативно поведение при вродените маточни малформации и лечението на миоми. Василис Танос пък ще представи какви са оперативните техники при вътрематочните сраствания. Ще бъдат засегнати и важни въпроси, свързани с диагностиката и поведението при отклонения на ендометриума. Не на последно място делагатите ще научат новата ESHRE/ESGE класификация на вродените генитални малформации. Лектор ще бъде Григорис Гримбизис.

И тази година ще бъдат използвани възможностите на съвременната телемедицина за предаване на живо на оперативни интервенции и високоспециализирани ултразвукови прегледи. Ще бъдат организирани workshop семинари в областта на ултразвуковата фетална диагностика и ендоскопската гинекологична хирургия.

Миналогодишното издание бе посетено от повече от 250 делегати от цялата страна и чужбина, като амбицията на организаторите е тазгодишното издание да разшири значително броя на участниците:

„Лекторите и делегатите са изключително интересни. Тази година програмата се отличава както с разнообразната си програма, така и с изключително интересно международно присъствие. Не е за изпускане и единствената по рода си сесия за акушерки. Виждаме, че тази година интересът към форума е по-голям от предишните издания. Вече сме напреднали в организирането на събитието и ще осигурим всичко необходимо на делегатите, за да постигнем необходимото удобство и  комфорт, което да отговаря на новото на юбилейното десето издание на Софийския симпозиум“, казва Аделина Нецова от организационния екип на Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Повече информация за предварителната програма на X Софийски симпозиум по репродуктивна медицина и Балканската конференция по вагинална ендоскопия, за таксите за правоучастие и за онлайн регистрация за участие, можете да получите от сайта на Института по репродуктивно здраве на адрес: www.reproduktivnozdrave.org

" }-->

Коментари