Публикация

Продължителното използване на телефон при текстови съобщения, нанася сериозни щети на вашият врат !

Продължителното използване на телефон при текстови съобщения, нанася сериозни щети на вашият врат !

Коментари

Да, очаквах да цитираш работата на Hansraj. Но позовавайки се само на нея ти изпадаш в капана на биомеханичната парадигма, която отдавна не се приема за пълна и достатъчна когато става дума за болката и защо един човек го боли. Мога да ти цитирам достатъчно научни проучвания с много по-висока стойност от това като сила на доказателства, които ясно показват, че няма връзка между стойката и това дали ще ни боли или не. Можеш да разгледаш тази статия. В нея са събрани такива висококачествени научни проучвания и са анализирани доста добре. http://educatedpt.com/blog/posture-not-the-cause-of-pain Хвърли и един поглед. Аз лично разсъждавах като теб преди 2-3 години. Промяната е хубаво нещо. Полезна е и за нас и за пациентите.

Колега, освен ако не го подкрепиш с наистина сериозни научни проучвания, доста ще се изпотиш да го докажеш това. Не е добра практика да насаждаме страх у пациентите ни. :) Можеш ли да публикуваш референцииет, които си използвал, за да напишеш статията?

Колега, не насаждам страх у никого. Подтиквам към превенция. С едно изправяне на главата се спестяват доста проблеми. Навярно ще се съгласиш, че не е най-добрата позиция да си наведен с часове... ;)Ето и референцията:Lee S, Kang H, Shin G. Head flexion angle while using a smartphone. Ergonomics. 2015;58(2):220-226.Hansraj KK. Assessment of Stresses in the Cervical Spine Caused by Posture and Position of the Head. Surgical Technology International. 2014;11(25):277-9.