Публикация

Работна група ще изготви мерки за справяне с фалшивите бележки в училище

Целта е да не се натоварват допълнително административно личните лекари


Работна група с участието на експерти от Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари (НСОПЛБ) ще изработи мерки за решаване на проблема с „медицинските бележки“, които да не натоварват допълнително административно личните лекари, но и да гарантират невъзможност за фалшифициране. 

Това съобщава НСОПЛБ, като уточнява, че решението е взето на среща между представители на сдужението и двете ведомства. До момента на приемане на новия начин на работа е валиден досега съществуващият ред – извиняването на отсъствия ще става само чрез медицинска бележка.

Преди седмица съсловната организация реагира остро срещу предложението на образователното ведомство извинителните бележки да бъдат придружени от амбулаторния лист на децата, издаден от личния лекар. Според сдружението този лист е неизменна част от личното здравно досие на всеки пациент и право на достъп до него имат само пациентите, лекарите и оторизирани за това институции, сред които не са училищните власти. 

Коментари