Публикация

Репеят в помощ на чернодробните нарушения

Репеят е една от петте натурални съставки в уникалната формула на продукта Детоксифайв, подпомагащ пречистването на тялото от токсини и обменни разпадни продукти.


В първата част на статията ви запознахме с благотворното действие на репея върху  кожата, косата и ноктите, храносмилателната система, пречистването на  кръвта,  доброто функциониране на бъбреците и  поддържане нивата на кръвната захар.

 В тази втора част ще ви разкажем за още негови уникални свойства.

 Полза при лечението на чернодробни нарушения:

Коренът от Репей е известен със своето положително въздействие при чернодробни нарушения. Чрез своите фитостероли репеят оказва силно липотропно действие. Липотропни са тези вещества, които катализират разграждането на мазнини по време на обмяната на вещества на организма. Липотропните вещества са необходими за поддържане на здрав черен дроб, както и за изгаряне на мазнини като добив на енергия.

В някои проучвания се сочи, че корените от репеят могат да предпазят черния дроб от окислението, което токсините биха могли да му нанесат. В същото време предотвратяват унищожението на един от най-мощните антиоксидантни ензими в организма, а именно глутатион пероксидазата.  Въпреки че най-известният помощник за дейността на този ензим  е селенът, все пак учени са установили, че репеят напълно може да възвърне дейността на глутатиона в черния дроб и да го възстанови след тежка хепатотоксичност.

Проучванията показват, че коренът увеличава синтеза и освобождаването на жлъчката, което от своя страна гарантира, че черният дроб е свободен от токсини и вредни химикали. Заедно със своите детоксикиращи свойства, коренът от Репей е естествено противовъзпалително средство, като защитава черния дроб от възпалителни състояния, включително хепатит. Също така е известно, че е полезен за премахване на камъни в жлъчката. При чернодробни нарушения уместна е комбинацията с Андрографис.

Помощ в отслабването:

Репеят подпомага чрез потта да се изхвърлят токсични вещества, които иначе натоварват правилната обмяна на веществата. По този начин организмът може да се освободи от натрупаните отрови и да възвърне здравословните за него килограми.

Репеят е естествено антибактериално и противогъбично средство:

Снабден с фитохимикали, като полиацетиленови съединения и арктигенин, Репеят е  естествено антибактериално и противогъбично средство.

 Естествен лек при треска и висока температура:

Корените от Репей са неразделна част от традиционната медицина и се използват за лечение на настинка, кашлица, възпалено гърло, болки в гърлото и повишена температура. Антипиретичните, отхрачващи и противовъзпалителни функции на този корен работят в хармония с неговите антибактериални и антимикробни свойства, за да спомогнат по-бързото възстановяване на организма при настинки, бактериални и вирусни инфекции. Освен това, чрез способността си да се предизвиква изпотяване, помага да се възстанови естествената терморегулация на организма и високата температура да спадне. 

Добър източник на калий:

Тези корени съдържат калий в завидни нива, докато тяхното съдържание на натрий е доста ниско. Обикновено калиево-натриевият баланс в организма е много деликатен и застрашен, именно поради занижените нива на калий в храната, която приемаме и обратно заради приемането чрез солта на повишени нива на натрий.

 Други ползи от репея:

Снабден с добри количества витамин Е и витамин C, корените от Репей могат да бъдат използвани, за да се предотвратят различни неврологични състояния. Той също така съдържа разнообразни жизненоважни витамини като рибофлавин (витамин В2), фолиева киселина (витамин В9), ниацин (витамин В3), и пиридоксин (витамин В6). Той е добър източник на различни минерали като манган, желязо и магнезий. Съдържа селен, фосфор, калций и цинк.

Репеят е една   от петте натурални съставки в уникалната формула на продукта Детоксифайв, подпомагащ пречистването на тялото от токсини и обменни разпадни продукти. Kогато се прави пречистващ режим, той да включва детоксикация на всичките органи, защото в противен случай, токсините от един орган ще се преместят на друг. А детоксикиращата роля на репеят е изключително многофакторна – действа едновременно на кръвта, на черния дроб, на бъбреците и на червата. Допълнителното потогонно действие увеличава възможността за бързото и ефикасно елиминиране на токсините от организма. С благотворното си многостранно влияние Репеят е едно отлично средство, както за детоксикация на организма, така и за добро здравословно състояние на кожата.

Детоксифайв допринася за защита на клетките от оксидативен стрес и за нормалната функция на имунната система. 

Коментари

Благодаря!

DetoxiFive
13 окт 2016 16:06

Препоръчваме прием за деца над 7 години. Особено след прием на антибиотици или други драстични лекарствени средства със странични ефекти върху черния дроб и бъбреците, приемът е изключително подходящ.

Благодаря за отговора, мисля да го опитам след като спра антибиотика. Още един въпрос - подходящ ли е за подрастващи?

DetoxiFive
12 окт 2016 16:15

Здравейте! Благодарим Ви за вниманието! Добре е приемът на ДетоксиФайв да продължи поне един месец, а най-оптималният период е три месеца. Относно едновременнния прием на продукта с антибиотици - не е препоръчителен, защото ДетоксиФайв, особено екстрактът от андрографис в него, ще отслабят действието на самите антибиотици. Препоръчително е да се приема след антибиотичния курс. Това не важи например за парацетамола. Едновременният прием на андрографис с парацетамол всъщност е благоприятно, защото билката неутрализира вредните ефекти на медикамента в черния дроб, като в същото време засилва положителния ефект.

Колко време трябва де се приема за да се очисти черния дроб от отровите и може ли да се приема успоредно с антибиотици, за да предпази черния дроб от вредното им въздействие?