Публикация

Проблемът, наречен бебешки колики, има решение

Проблемът, наречен бебешки колики, има решение

Основният симптом на коликите е непрекъснатият плач, който се усилва през нощта. Много бебета отказват или се хранят трудно през периода на коликите. Бебето има трудности при заспиване, спи неспокойно и за кратък период от време.

 

Феноменът на натрупаните газове в храносмилателната система, известен при бебетата като  колики, е един от най-честите проблеми при новородени. Проучванията показват, че най-малко 50% от новородените страдат от колики. Проблемът се пренася и върху родителите, които са засегнати от страданието на своето дете, от липсата на почивка и пълноценен сън както за детето, така и за самите тях. 

 

Бебешките колики не са сериозен медицински проблем - изследвания показват, че бебета, страдащи от тях, се хранят и развиват нормално. Въпреки това, овладяването на проблема е от съществено значение, поради стреса, който детето и неговите родители преживяват. Конвенционалната медицина все още не е изяснила причината за появата на колики или подходящо лечение. Лекарите и фармацевтите днес са склонни да препоръчват на родителите да използват естествени продукти за решаване на проблема. Многобройните проучвания за появата на коликите са довели до няколко предположения за причината за натрупването на газ в храносмилателната система на бебето:

 

  • Недостатъчно развити храносмилателни сокове и ензими, необходими за нормалното храносмилане;
  • Менюто на бебето се състои до голяма степен от мляко, съдържащо лактоза, която причинява образуване на газ;
  • Неподходяща диета на майката по време на кърмене;
  • Неподходящо изкуствено мляко за детето;
  • Поглъщане на въздух по време на хранене.

Sancolic - капки за колики при бебета

 

На основа на значителния ни опит с проблема бебешки колики, ние препоръчваме заедно с използване на Sancolicкойто е напълно натурален продукт, лесен и безопасен при продължителна употреба, да се предприемат няколко стъпки, които да допринесат за успешното справяне с проблема:

  • Ако бебето е на изкуствено хранене, опитайте да смените млякото (консултирайте се с педиатъра си);
  • Уверете се, че докато бебето се храни, в бутилката не постъпва въздух;
  • Ако бебето е на кърма, опитайте да промените диетата на майката. Необходимо е въздържание от пикантни храни, алкохол, кафе, варива, зеле, броколи и други зеленчуци, които причиняват газове;
  • Уверете се, че кърмачето се оригва след всяко хранене;
  • Променете позицията на хранене на бебето.

Sancolic

Коментари