Публикация

Повече болници в Пловдивско ще работят с касата


34 здравни заведения от Пловдивска област, с две повече от миналата година, са сключили договори с РЗОК, съобщи директорът на Районния център по здравеопазване д-р Георги Божиков.

Той уточни че единствено МБАЛ „Първомай” и болниците за долекуване в Сопот и Стамболийски през 2010 г.  ще работят с по-малко клинични пътеки в сравнение с предходната година.

В Първомай са редуцирани около 20 клинични пътеки, поради липса на втори пулмолог, кардиолог, ендокринолог, гастроентеролог и ортопед. За да се компенсира липсата на тези пътеки и да бъде обхванато населението, е изпратено писмо до здравното министерство с предложение към местния филиал на Центъра за спешна медицинска помощ да бъде разкрит допълнителен спешен кабинет.

В него пациентите ще бъдат настанявани за 48 часа и след поставяне на диагноза ще бъдат транспортирани към болниците в областния град, обясни д-р Божиков.

Лечебните заведения за долекуване в Стамболйски и Сопот от тази година няма да работят по две неврологични пътеки за рехабилитация след прекаран инсулт заради липса на високоспециализирана апаратура.

Пациентите ще бъдат консултирани  и изследвани в останалите болници в областта, подчерта директорът на РЦЗ-Пловдив.

Засега няма да се правят корекции в легловия фонд.

Коментари