Публикация

Джинджифил, мед и лимони - естествен имуностимулатор, който държи грипа далече

Джинджифил, мед и лимони - естествен имуностимулатор, който държи грипа далече

Рецепта, която стабилизира имунната исстема и бори грипа


Времето трайно застудя и вирусите плъзнаха навсякъде. Всеки трети кашла, всеки четвърти вече е "тръшнат" от грип, настинка или неистово се бори срещу грип и настинка. Всеки от нас вече знае, че превантивните мерки могат да предотвратят болестта, но обикновенно се сещаме, когато вече е късно.

Ще ви предложим една комбинация от храни, стабилизиращи имунната система, която има наистина чудотворно действие и доказано държи грипа далече от нас. Съдържа джинджифил, мед и лимони, приготвя се за пет минути и се съхранява в хладилник

Мед, джинджифил и лимон за подсилване на имунитета срещу грип и настинка (рецепта):

Мед, джинджифил и лимон - за здраве и имунитет
Мед, лимон и джинджифил - съхранява се в хладилник

Необходими продукти:

200-250 гр пресен джинджифил

2 средно големи лимона

300-400 гр. пчелен мед

Начин на приготвяне:

Джинджифилът се изчиства от кората и се нарязва на големи парчета. Лимонът се измина хубаво с веро и четка и също се нарязва на големи парчета. Поставят се в мини блендер или друг домашен уред за рендосване (смилане) и се смила. Отстраняват се едри конци и семките на лимона и получената смес се слага в буркан по следния начин - смес, мед, смес, мед. Затваря се буркана и се разклаща, за да се смесят добре съставките. Слага се в хладилник за около 10-12 часа, за да може добре да се смесят и да си взаимодействат. Може отвреме навреме да се разклаща буркана за по-добро смесване. 

Консумира се по 1-2 чаени лъжички 1 до 3 пъти на ден. Препоръчително е да не се използва метална лъжица, защото тя окислява меда. Гарантирано засилва имунитета, като и медът, и джинджифилът, и лимонът имат силно имуностимулиращо и антивирусно действие. Лимоните изобилстват на витамин C и имат антисептично действие. На джинджифила се приписват и антиракови свойства благодарение на богатото му на витамин К, магнезий, калий, витамин А и желязо. Джинджифилът подобрява и храносмилането. Смесването им с меда създава мощен антигрипов имуностимулатор, който е полезен за храносмилането, има антисептично и противовъзпалително действие. Накратко - чудо за здравето!

 

Коментари

17 окт 2016 13:44

Препоръчвам също пресен джинджифилов чай със същите полезни свойства. Джинджърът се нарязва на тънки колелца и се пуска в кипяща вода. Оставя се да поври и после да се запари. Добавя се канела, мед и пресен сок от лимон. Напитката е много вкусна и добре действа успокояващо на болно гърло.