Публикация

Две от най-престижните медицински награди за 2016 г. бяха спечелени от УМБАЛ "Св. Анна" - София АД

“Лекар на годината стана д-р Славомир Кондов, а изпълнителният директор д-р Славчо Близнаков получи от името на болницата приза за най-успешни медицински инвестиции.


Две от най-престижните медицински награди за 2016 г. бяха спечелени от УМБАЛ "Св. Анна" - София АД. Наградите бяха връчени на официална церемония в столичния х-л „Рамада“.Лекар на годината стана д-р Славомир Кондов, а изпълнителният директор д-р Славчо Близнаков получи от името на болницата приза за най-успешни медицински инвестиции.

Най-голямата гордост на УМБАЛ „Св. Анна“ в София, е екипът от елитни лекари и страхотната традиция, която повече от 100 години е сред емблемите на здравеопазването в България.

Съвсем очаквано, нашите специалисти попаднаха и в листата на „Най-добрите лекари в София“ за 2015 година. УМБАЛ „Св. Анна“ - София може да се похвали с присъствието на 25 лекари в престижната класация - с 12 повече спрямо предишното издание на анкетата. Имената на най-добрите лекари в София можете да видите на bestdoctors.bg.

През 2016 г. УМБАл „Св. Анна“ –София АД стана партньор с Българския олимпийски комитет.

Европейското дружество по хипертония (European Society of Hypertension - ESH) сертифицира Клиниката по вътрешни болести към УМБАЛ „Св. Анна“ АД - София, като един от трите центрове в България, където най-ефективно се изследва и лекува артериалната хипертония. Сертифицирането на центрове по хипертония е 10-годишна инициатива на ESH и е признание за високо ниво на диагностични и терапевтични възможности за всяко лечебно заведение. Началник на Клиниката по вътрешни болести е професор Димитър Раев, дмн.

Със супермодерна лазерна техника за лечение на бъбречно-каменна болест се сдоби УМБАЛ „Св. Анна“ - София. Апаратурата е от последно поколение и е малкоинвазивна, щадяща организма. Тя гарантира и много висок процент на успеваемост. Така, ние затваряме цикъла на лечение на бъбречно-каменна болест, чрез най съвременни и модерни техники, заяви началникът на Клиниката по урология - д-р Михаил Абаджиев.

Нова видео-система за извършване на горна и долна видеоендоскопия получи Отделението по гастроентерология към Клиниката по вътрешни болест, на УМБАЛ „Св. Анна“- София. Апаратурата е с възможности за прецизна диагностика на заболявания на горния и долния гастроинтестинален тракт, отстраняване на полипи, възможност за ранна диагнстика на рака на стомаха и дебелото черво. Д-р Божидар Томов сподели , че апаратурата е от най-висок клас и ще помогне както на лекарите да поставят по-точни диагнози, така и на пациентите, които ще бъдат лекувани по-ефективно.

Новото Спешно отделение на УМБАЛ „Св. Анна“ - София АД e разположенo на повече от 1000 кв.м. площ. То разполага с 10 легла за прегледи, 2 противо-шoкови легла и 10 легла за 24-часово наблюдение, както и операционна зала за хирургически интервенции.Тук, лекарите ще лекуват с най-модерната техника, предлагана в България – отделението има ехографска апаратура, дигитален рентген, клинична лоборатория и апаратура за спешна реанимационна дейност към всяко едно от леглата. Общата сума на инвестицията е за над 1 млн. лева, осигурени от българското правителство. Има и модерна хеликоптерна площадка. Съгласно концепцията на Министерството на здравеопазването, идентични центрове ще бъдат изградени във всички областни градове в България. Очаква се помощ в новия Спешен център на УМБАЛ „Св. Анна“ - София АД, да потърсят над 40 хиляди души годишно!

Новото Спешно отделение е част от формирането на цялостен Център за лечение на исхемичен инсулт - кадрово и технически. Вече е закупен и монитран нов ангиограф, съобразен изцяло с изискванията за интервенционално лечение на мозъчносъдови заболявания. Центърът за лечение на инсулт ще разполага и с нов скенер, който също вече е инсталиран в болницата. По този начин се затваря кръгът - от приемането на пациента през образната и лабораторната диагностика до интервенционното лечение.

Коментари