Публикация

Д-р Пашкулев: Проучвания в Тайланд и Индия потвърждават действието на природни продукти за извеждане на токсините

Вече е налице достъпен български продукт, който комбинира действието на пет фитоекстракта за освобождаване от токсините. Особено препоръчителен е след употребата на тежки медикаменти


 

Има категорични научни данни, че няколко стандартизирани растителни екстракта подпомагат естественото пречистване на различни органи и системи.По-долу в статията известният фитотерапевт д-р Димитър Пашкулев се спира на 5 от тях.

Андрографисът (Andrographis paniculata) притежава мощно имуностимулиращо, хепатопротективно и жлъчегонно действие. Проучване в Индия върху 20 пациенти с инфекциозен хепатит А показва, че след лечение с 200 mg екстракт от Андрографис по два пъти на ден 80% били стабилизирани, а 20% показвали подобрения спрямо симптомите, като 90 на сто от тях си възвръщат апетита, а 83 процента били облекчени от невротична депресия. В редица други проучвания демонстрира добри резултати при намаляване на вредата от етилови натравяния, подпомага и функцията на жлъчката.

Според изследване от 2011 г. (подкрепено и от други научни разработки) екстрактът от Андрографис предлага защита срещу хепатотоксичност, предизвикана от парацетамол. В същото време тайландско проучване показва, че когато се прилага заедно с парацетамол, Андрографисът може значително да намали тежестта на общите симптоми на грипа и да предизвиква по-бързо подобряване от приема само на парацетамол.

Леспедезата (Lespedeza capitata)  има уникален механизъм за почистване на кръвта от токсини и прекомерни количества плазмени протеини. За разлика от почти всички други лечебни растения, които само промиват отделителните органи, активните съставки на Леспедезата подобряват функцията на самите гломерули. Лескапитозидът действа върху увредената нефронна тъкан чрез намаляване на свръхекспресията на ядрения фактор капа-Б и увеличаване на металопептидазната (MMP-9) протеин експресия.  Отлични резултати са съобщавани при пациенти с извънбъбречна азотемия и постинфекционен остър бъбречен нефрит, добри - при подостър и хроничен нефрит, и недостатъчни - при пациенти с краен стадий на хроничен нефрит, при които са настъпили големи лезии на бъбречния паренхим.

Мащерката (Thymus vulgaris) се използва ефективно при широк спектър белодробни и храносмилателни проблеми. Тя притежава отхрачващо, спазмолитично и бактерицидно действие, дължащо се основно на етерични масла. Екстрактът от мащерка притежава спазмолитично действие и увеличава цилиарната активност. Това предполага по-бързо елиминиране на секретите и бактериалните токсини, дериватите на тютюна и атмосферните замърсители.Проучване върху 25 български билки с приложение в медицината показва, че екстрактът от Мащерка е силен антиоксидант.

Репеят (Arctium lappa) притежава потогонно, диуретично и липотропно действие. Укрепва съединителната тъкан.Активните вещества от корена от Репей стимулират отделянето на отпадъчни продукти от кръвта и потока на лимфата.Комплексното въздействие на екстракта от Репей се е оказало резултатно при алергични кожни заболявания, гнойни инфекции, себорея и някои форми на екзема и псориазис.

Органичен Селен (L-селенометионин от мая)

Селенът е основен клетъчен протектор - важен елемент от антиоксидантната защита. Влиза в състава на глутатион пероксидазата - ензим, обезвреждащ свободни радикали, с които много други антиоксиданти не могат да се справят.Недостигът на Селен не само намалява имунитета и работоспособността на щитовидната жлеза, но води и до сърдечносъдови, ендокринни, онкологични заболявания. В организма, лишен от този защитен микроелемент, се натрупват тежки метали, като олово, кадмий, живак; повишава се токсичността на тютюневия дим и неблагоприятната градска среда.Селенът предпазва от увреждане черния дроб, засегнат от токсични или инфекциозни нокси, подобрява състоянието при себорея и други кожни заболявания.

По данни на научния институт по онкология на САЩ, при пациенти, приемащи профилактично микродози Сeлен, смъртността при най-разпространените онкологични заболявания (на белите дробове, простата, дебелото и правото черво) се намалява с 49%.

Вече е налице достъпен български продукт, който комбинира действието на споменатите пет фитоекстракта - „ДетоксиФайв“. Депуративното и детоксиниращото му действие се съчетават с общ обменно и имунорегулиращ ефект.Продуктът може да се използва както за първична превенция, така и за вторична профилактика, при постигната ремисия на разнообразни локализирани и системни патологии. Особено е препоръчителна употребата му след употребата на тежки медикаменти, когато може да се прилага веднага след преустановяването им (а в някои случаи, както е при парацетамола, и паралелно с тях). Пречистването на организма може да бъде значително ускорено чрез прием на „Детоксифайв“, заедно с адекватен хигиенно-диетичен режим.

 

Коментари

DetoxiFive
7 ное 2016 10:33

Здравейте, Мария! Благодарим Ви много за вниманието! Би трябвало Детоксифайв да го има наличен във всички аптеки. Молим Ви, насочете ни в кои аптеки не сте го открили, за да коригираме липсата му. Благодарим!

DetoxiFive
4 ное 2016 16:09

Здравейте! Благодарим Ви за въпроса. По-скоро Детоксифайв може да промени стимулиращото действие на чая. Върху имунната система е възможно леко взаимно усилване на действието, но по принцип не е добре да се прекалява със зеления чай, особено в по-късните часове на деня! Най-добре е да се приемат с поне двучасов интервал.

А как се съчетава приема на "ДетоксиФайв" със зелен чай? Аз съм любител точно на този вид чай и понякога смятам, че прекалявам с дневното количество. Възможно ли е чаят да усилва действието на "ДетоксиФайв"?