Публикация

Как да се върнем бързо във форма след парти

Коктейлът от витамини и аминокиселини в Амбинор ефективно гони умората


Да купонясвам или не? За голяма част от младите хора такава дилема изобщо не съществува. Особено българите са свикнали да отбелязват празниците подобаващо. Ако такива липсват, пак ще намерим повод да се повеселим. 

Хубавата компания и любимата музика, допълнени с прилично количество алкохол, често стават причина да забравим природните закони. Сещаме се за тях, когато трябва да си платим. Но не сметката в заведението, а към самите нас. Умората след партито на сутринта много бързо ни връща в реалността.

Усещането за слабост в мускулите, болките по цялото тяло и главоболието могат да превърнат деня след купона в истински кошмар. Най-често те се дължат на погълнатия алкохол, който е неизменна част от всяко парти. Доказано е, че прекомерната му употреба може да доведе до тежка дехидратация (обезводняване) и клетъчен дисбаланс, в резултат на което се стига до:

  • мускулни спазми;
  • загуба на мускулна маса;
  • забавени реакции;
  • нарушена концентрация. 

Диуретичният ефект на алкохола кара човек да отделя повече течности, отколкото си набавя. При този процес организмът губи някои полезни вещества – витамини и минерали, които тонизират мускулите. Тяхната липса може да предизвика отпадналост и умора

Дори и да ограничим питиетата, човек пак може да се чувства смазан на сутринта. Активното раздаване на дансинга и приятните емоции също са причина за умора. За да се справите с този проблем, се нуждаете от пълноценна почивка. Често обаче купонът приключва в малките часове, след което не остава време за достатъчно сън. Това оказва отрицателно действие върху физическото състояние и енергията.  

Ако не искате да прекарате в леглото деня след партито, можете да се доверите на Амбинор Енерджи (Ambinor Energy). Формулата на продукта включва важните за организма аминокиселини аргинин и аспартат, както и магнезий, витамин В6 и биотин (D-биотин). 

Аргининът помага за натрупване на енергийни запаси в клетките, които при нужда се освобождават. Аспартатът има свойствата да неутрализира токсините от организма, които са една от причините за умора. Магнезият е четвъртият по важност за човешкия организъм елемент. Има способност да отпуска мускулите.  Другата му ключова роля е при синтеза на мелатонин - хормон, който регулира съня и бодърстването. Витамин В6 помага за усвояването на магнезия от организма, а също така участва в синтеза на серотонин и на допамин, които влияят положително върху жизнения тонус и настроението. D-биотин участва в липидния и протеиновия метаболизъм и превръща храната в глюкоза, която тялото използва за енергия.

При Амбинор Енерджи липсват нежеланите реакции на енергийните напитки, защото тонизиращият ефект се получава естествен път.

 

Коментари