Публикация

Проф. Никола Владов стана лекар на 2016 г. (ВИДЕО)

Проф. Никола Владов стана лекар на 2016 г. (ВИДЕО)

Водещият специалист по трансплантология получи приза в деня на 56-ия си рожден ден


Навръх рождения си ден ръководителят на Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия във ВМА проф. Никола Владов получи наградата на Българския лекарски съюз Лекар на 2016 г.  Призът бе връчен на тържествена церемония в хотел Маринела от д-р Венцислав Грозев, председател на УС на съсловната организация. 

Проф. Никола Владов е водещ специалист в трансплантологията у нас. Той извършва първата в България лапароскопска резекция на черен дроб и първата лапароскопска резекция на панкреас в България през 2006 г., през 2009 г. – първата трансплантация на черен дроб от жив донор от възрастен на възрастен, а през 2013 г. и първата ретрансплантация.

Проф. Владов е голям хирург, но и колега, на който може да се разчита, истински приятел, човек от сой, твърдят колегите му.

Хирургията е занаят, а не всеки си дава занаята. Проф. Владов не го крие и е направил цяла школа за млади колеги, които вече работят в страната, казва началникът на ВМА ген.-майор проф. Николай Петров.

Проф. Владов, възхищава ме дързостта, с която работите и която Ви позволява да сте пръв. Българската медицина има нужда от Вас, казва председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев

Признателността на пациентите е важна, но много по-ценно е признанието на гилдията, затова съм благодарен и щастлив, сподели самоят проф. Владов.

Кой е специалистът, човекът и приятелят Никола Владов - вижте в краткия филм, който БЛС подготви специално за него

Коментари

Поздравления на проф. Владов! Изгледах видеото и бях впечатлена и от излъчването на професора и от думите на колегите и хората, които говориха, явно е наистина достоен човек и превъзходен специалист. Пожелавам му да е здрав и да продължава да спасява хора, имаме нужда от лекари като него! Поздравявам и Лекарския съюз, че е наградил наистина достоен лекар!